kronika

Nasilnež na šoli Velika Dolina je imel pomagača

4.7.2024 | 10:00 | STA

Policija je v zvezi z nasilnim dogodkom na Osnovni šoli Velika Dolina na pristojno tožilstvo podala kazenski ovadbi zoper dva mladoletnika. Osumljena sta kaznivega dejanja nasilništva, eden pa tudi neupravičenega slikovnega snemanja. Da napadalec ni deloval sam, je policija ugotovila s pomočjo posnetka napada na omrežju TikTok, je poročala TV Slovenija.

OŠ Velika Dolina (Vir: Občina Brežice)

OŠ Velika Dolina (Vir: Občina Brežice)

Prejem kazenskih ovadb so potrdili na tožilstvu v Krškem. Da napadalec ni deloval sam, je policija ugotovila tudi s pomočjo posnetka napada, objavljenega na omrežju TikTok, neuradno pa naj bi bil napad dogovorjen še z enim učencem.

Sprva se je v primeru problematiziralo etnično pripadnost napadalca, a je, kot kaže, problem medvrstniškega nasilja na šoli širši, je poročala televizija. "Kar sem izvedela glede tega, da sta osumljeni dve osebi, sem izvedela iz medijev. Ko bo več znanega o tem, bomo organizirali sestanek in o tem ukrepali naprej," je za televizijo povedala ravnateljica OŠ Velika Dolina Anja Zevnik.

V primeru sankcij pri mladoletnikih gre sicer za vzgojne ukrepe, ki jih na predlog tožilstva in poročila centra za socialno delo izreče sodišče. Svet staršev osnovne šole sicer vztraja pri prešolanju nasilneža na drugo šolo.

Na OŠ Velika Dolina v občini Brežice je 10. junija eden od učencev v razredu napadel devetošolca in ga močno poškodoval. Napadeni učenec je bil zaradi poškodb in šoka hospitaliziran v Splošni bolnišnici Brežice.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava