kronika

Umorila ga je z nožem

24.6.2024 | 18:30 | M. G.

Kočevje - Mesto ob Rinži je ponovno pretreseno zaradi brutalnega dejanja, ki se je zgodilo v istem stanovanjskem bloku, celo v istem nadstropju, na Trgu sv. Jerneja v središču mesta, kot decembra lani, ko je tam 40-letni sin umoril svojo 67-letno mamo. Tokrat je 39-letna M. N. z nožem pokončala svojega 32-letnega partnerja A. P., kar je v tej sicer mirni skupnosti povzročilo nov pretres.

Stanovanjski blok, v katerem se je v pol leta zgodil že drug umor. Celo v istem nadstropju kot decembra lani. (Foto: M. G.)

Stanovanjski blok, v katerem se je v pol leta zgodil že drug umor. Celo v istem nadstropju kot decembra lani. (Foto: M. G.)

Čeprav primera nista povezana, ostaja vprašanje, kako je mogoče, da sta se v tako kratkem času na istem kraju zgodila dva tako strašna zločina. »Tako okrutno dejanje bi redko kdo storil brez omamnih substanc. Kolikor jaz poznam razmere med njimi, je ob prepiru, pretepu ali čemer koli drugem svoje gotovo prispeval tudi alkohol. Mogoče še kaj. Trezen ali trezna ne bi kar tako prijela za nož,« je prepričan sosed, ki ni hotel biti imenovan.

Tudi preostali sogovorniki so bili potrti nad dejanjem, še najbolj moški, ki je slišal kričanje A. P., ki se je s hudo poškodbo okrog vratu zgrudil pred vrati stanovanja. Zdravnik ZD Kočevje je ob prihodu ugotovil, da je moški umrl nasilne smrti. »Tudi jaz sem večkrat slišal vpitje v stanovanju. Gotovo sta se v teh dveh mesecih, odkar imata stanovanje v najemu, kdaj pa kdaj stepla. Čeprav je A. P. imel kmetijo blizu Kočevja, naj bi bil prejemnik socialne podpore, partnerica pa gotovo,« je razmere med njima opisal še en sosed, ki je pred kratkim umorjenemu posodil denar. Potreboval naj bi ga za partnerico, ki naj bi umorjenemu, ki naj bi bil miren in prijazen mladenič, odkar sta skupaj, povsem zagrenila življenje. Na koncu mu je tudi sodila.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava