Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
torek, 12. november 2024
17:00 Predavanje: Skrite strasti sodobnega sveta, KD Mokronog
19:00 Tarok turnir, Knjigarna Goga Novo mesto
19:30 Kit na plaži, KCJT Novo mesto
19:30 4. sezona Gledališkega abonmaja za odrasle TIM: November (KD Loški oder Škofja Loka), KD Trebnje
sreda, 13. november 2024
16:30 Praznični okraski: delavnice za otroke, TIC Novo mesto
VečBela krajina
torek, 12. november 2024
16:00 Začetni tečaj šivanja, LU Črnomelj
17:00 Bralna čajanka, Knjižnica Črnomelj
18:00 Predstavitev knjige Anite Kajtezovič "Ko duša trpi", Knjižnica Črnomelj
četrtek, 14. november 2024
16:30 Knjižni moljčki, Knjižnica Črnomelj
17:00 Delavnica ročnih del - klekljanje, Krajevna knjižnica Semič
VečPosavje
torek, 12. november 2024
09:00 Položitev venca, Spomenik NOB Sevnica
10:00 Slavnostna seja Združenja borcev za vrednote NOB Sevnica ob občinskem prazniku, Grad Sevnica
16:00 Otvoritev rekonstrukcije odseka lokalne ceste in vaškega jedra Boštanja, KS Boštanj
18:00 Julia Donaldson, Axel Scheffler: Zverjašček (lutkovna predstava), KD Krško
sreda, 13. november 2024
18:00 Žive besede - Zvezdana Mlakar, GD Prekopa
Več11.5.2024 | 09:30 | M. Luzar
Stojanski Vrh - Vinogradniško, turistično in kulturno društvo Gadova peč in Društvo ljubiteljev divjačinske kulinarike sta nedavno na Stojanskem Vrhu znova pripravila mednarodno lovsko ocenjevanje izdelkov iz divjačinskega mesa. V ocenjevanju divjačinske salame, vzorcev je bilo 71, je dosegla 1. mesto Dragica Košmrlj z Malega Slatnika, 2. mesto je osvojil njen mož Andrej Košmrlj, tretji je bil Roman Mikec z Malega Slatnika. Zmagovalec v kategoriji špehovk je bil Roman Mikec z Malega Slatnika, najbolje ocenjeni primerek v skupini kulen-seka je izdelal Bojan Košmrlj z Malega Slatnika.
Razglasitev rezultatov ocenjevanja vzorcev na letošnji lovski salamijadi. Najboljšo divjačinsko salamo je dala v oceno Dragica Košmrlj (v sredini). (Foto: B. Babič)
Letošnje ocenjevanje je bilo že četrto, prireditev pa očitno postaja vse bolj priljubljena in prepoznavna. Za tak razvoj zgodbe z divjačinskimi salamami so ob sodelovanju in podpori več podjetij zaslužni zlasti Ivan Urbanč, Mirjan Kulovec, David Flajnik, Alfonz Komatar, Ivan Kuljaj in Zdenka Mirtek iz že omenjenega Društva ljubiteljev divjačinske kulinarike, s tem da je Urbanč pobudnik lovske salamijade, Kulovec, vodja ocenjevalne komisije lovske salamijade, predsednik Zveze društev salamarjev Slovenije. Zdenka Mirtek je 4. cvičkova princesa in predsednica Vinogradniškega, turističnega in kulturnega društva Gadova peč.
Prvaki po kategorijah Dragica Košmrlj, Roman Mikec in Bojan Košmrlj, vsi z Malega Slatnika – Vodilno jedro zgodbe z divjačinskimi salamami – M. Kulovec: Viden napredek
Celoten članek lahko preberete v elektronski obliki Dolenjskega lista.
Slika 1: Razglasitev rezultatov ocenjevanja vzorcev na letošnji lovski salamijadi. Najboljšo divjačinsko salamo je dala v oceno Dragica Košmrlj (v sredini). (Foto: B. Babič)
Povezane objave
Ocene komentarjev