Dolenjski list
© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Vse bolj prepoznavna

Lovska salamijada


M. Luzar
11. 5. 2024, 09.30
Posodobljeno
13. 05. 2024 · 07:17
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_razglasitev.jpg
B. Babič
Razglasitev rezultatov ocenjevanja vzorcev na letošnji lovski salamijadi. Najboljšo divjačinsko salamo je dala v oceno Dragica Košmrlj (v sredini). (Foto: B. Babič)

Vinogradniško, turistično in kulturno društvo Gadova peč in Društvo ljubiteljev divjačinske kulinarike sta nedavno na Stojanskem Vrhu znova pripravila mednarodno lovsko ocenjevanje izdelkov iz divjačinskega mesa. V ocenjevanju divjačinske salame, vzorcev je bilo 71, je dosegla 1. mesto Dragica Košmrlj z Malega Slatnika, 2. mesto je osvojil njen mož Andrej Košmrlj, tretji je bil Roman Mikec z Malega Slatnika. Zmagovalec v kategoriji špehovk je bil Roman Mikec z Malega Slatnika, najbolje ocenjeni primerek v skupini kulen-seka je izdelal Bojan Košmrlj z Malega Slatnika.

##IMAGE-3683054##

Letošnje ocenjevanje je bilo že četrto, prireditev pa očitno postaja vse bolj priljubljena in prepoznavna. Za tak razvoj zgodbe z divjačinskimi salamami so ob sodelovanju in podpori več podjetij zaslužni zlasti Ivan Urbanč, Mirjan Kulovec, David Flajnik, Alfonz Komatar, Ivan Kuljaj in Zdenka Mirtek iz že omenjenega Društva ljubiteljev divjačinske kulinarike, s tem da je Urbanč pobudnik lovske salamijade, Kulovec, vodja ocenjevalne komisije lovske salamijade, predsednik Zveze društev salamarjev Slovenije. Zdenka Mirtek je 4. cvičkova princesa in predsednica Vinogradniškega, turističnega in kulturnega društva Gadova peč.

Prvaki po kategorijah Dragica Košmrlj, Roman Mikec in Bojan Košmrlj, vsi z Malega Slatnika – Vodilno jedro zgodbe z divjačinskimi salamami – M. Kulovec: Viden napredek

Celoten članek lahko preberete v elektronski obliki Dolenjskega lista.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.