šport

Adria Mobil tudi s pomlajeno zasedbo ostaja pri visokih ciljih

21.2.2024 | 18:00 | STA; M. K.
Foto: Sportida

Adria Mobil tudi s pomlajeno zasedbo ostaja pri visokih ciljih
Adria Mobil tudi s pomlajeno zasedbo ostaja pri visokih ciljih
Bogdan Fink

Bogdan Fink

Marko Lekše

Marko Lekše

Sonja Gole

Sonja Gole

Novo mesto - Kolesarski klub Adria Mobil je danes predstavil ekipo za prihajajočo sezono. V članski ekipi bodo imeli Novomeščani šest novincev, visoke cilje pa si v klubu postavljajo ne le na tekmovalnem, ampak tudi na področju organizacije športnih dogodkov ter vzgoje mladih kolesarjev.

Na predstavitvi so poudarili, da je klub v preteklem letu dosegel nekaj vrhunskih rezultatov in da je bila sezona 2023 ena najuspešnejših v zadnjem obdobju. Mladinci so osvojili štiri medalje na velikih tekmovanjih, Anže Ravbar je prvič v zgodovini kluba postal mladinski evropski prvak v cestni vožnji. Med mlajšimi člani so kot najboljše izpostavili dosežke Gala Glivarja, med člani pa zmago Tilna Finkšta na VN Adrie Mobil.

V klubu so lani obeležili tudi okrogel jubilej, 30-letnico organizacije prve dirke po Sloveniji.

V letošnji sezoni bodo pod vodstvom športnega direktorja Marka Kumpa barve Adrie Mobila zastopali Đorđe Đurić, Tilen Finkšt, Aljaž Turk in Martin Yurik, članski ekipi pa so se v letošnjem letu pridružili še brata Anže in Marcel Skok, Jaka Špoljar, ki se iz avstrijskega Tirola po enem letu vrača v svoj matični klub, Madžar Barnabas Peak, Hrvat Nicolas Gojković in Turek Ramazan Yilmaz.

S petimi kolesarji iz tujine je tako letošnja ekipa najbolj mednarodno obarvana doslej, pa tudi mlada, saj je najstarejši Finkšt s 26 leti, najmlajši Marcel Skok pa je star 18 let.

"Profesionalna kontinentalna ekipa je v letošnji sezoni doživela ogromno sprememb, saj so kar štirje standardni člani ekipe končali športno pot. Letošnja ekipa prinaša kombinacijo izkušenj in mladosti ter je poleg tega izrazito mednarodno obarvana, saj jo zastopa pet slovenskih fantov in pet kolesarjev iz tujine. Med sezono jih čaka zahteven urnik, ampak z dobrimi pripravami in motiviranim delom verjamemo, da bodo konkurenčno tekmovali in da dobri rezultati ne bodo izostali," je za Adrio Mobil pojasnil direktor Bogdan Fink.

"Vrednote kluba, ki jih živimo vsi v klubu, timsko delo, strpnost, zaupanje, pozitiven odnos do življenja, tekmovalnost, poštenost, ekološka osveščenost, predanost klubu, so podlaga za nadaljevanje izjemne poti razvoja kluba. Vsi dosežki so izjemna baza in spodbuda za nadaljevanje odličnega strokovnega dela in naša zaveza za doseganje in preseganje rezultatov," je dodal Marko Lekše, predsednik Adrie Mobil.

Sonja Gole, generalna direktorica Adrie Mobil, pa je dejala: ''V izredno močni konkurenci na dirkah ni nikomur nič podarjenega in če povzamemo star latinski pregovor bo zmaga naklonjena tistim, ki so v priprave vložili največ dela, truda in pokazali največjo željo. Z ambicioznimi cilji, trdim delom in bogatim znanjem, verjamem, da bo klub tudi v prihodnje ustvarjal športno zgodbo, ki bo navdih nam vsem.''

‹ nazaj

Galerija (7)

KK AM2024
KK AM20241
KK AM20242
KK AM20244
KK AM20245
MARKO LEKSE
SONJA GOLE

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava