posavje

Odvzem krav na kmetiji Možgan: Takšen ne sme imeti krav

9.12.2023 | 15:30 | M. Luzar

Veterinarska inšpektorica Danuša Štiglic: »V takih pogojih je skoraj nemogoče ohraniti zdravje parkljev, vimen, kože in tudi sploh zdravje živali.« (Foto: Arhiv DL, M. L.)

Veterinarska inšpektorica Danuša Štiglic: »V takih pogojih je skoraj nemogoče ohraniti zdravje parkljev, vimen, kože in tudi sploh zdravje živali.« (Foto: Arhiv DL, M. L.)

Novo mesto - Govedo, ki ga je Inšpekcija za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin 14. novembra odvzela Rudiju Možganu iz Veniš pri Leskovcu pri Krškem, so premestili na štiri lokacije po državi; nobene izmed teh živali niso usmrtili ali oddali v zakol. Odvzem goveda, gre za 24 živali, je odredila veterinarska inšpektorica Danuša Štiglic: »Ta kmet je kot rejec ravnal neodgovorno, malomarno, brezčutno; očitno ima premalo znanja o reji. Taka oseba ne more imeti živali, ker očitno ne dojame, kaj dela narobe. Ta kmet bi lahko sam videl napake in se trudil, da jih odpravi. Ko pa je prepričan, da dela prav in da so razmere, v kakršnih je bila živina, povsem ustrezne, normalne – mu ne moremo dovoliti, da bi še kdaj imel krave.«

Odvzeto govedo je po uradnih navedbah na štirih lokacijah po državi, nobene izmed teh živali niso usmrtili ali oddali v zakol – Inšpektorica opozarja na nesprejemljive okoliščine te reje

Celoten članek lahko preberete v elektronski obliki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentarji (5)

9.12.2023 11 (16) (5)OceniJožko 
Gospa Štiglic, birokracijo odvzema in ostale priprave, bi blo treba uredit že pred in v času odvzema. Ta vam pa kot inšpektorici, ne gre od rok :-) Prav smešno po birokratski strani, kaj se vam je, kot strokovni osebi dogajalo. Tega si ne bi smela dovolit ...
9.12.2023 10 (31) (21)OceniSmrkoljmatjaz@gmsil.com 
Vsak pameten človek ki je videl posnetke krav v vodi-gnojnici mora razumeti da niso to pogoji v kakršnih n aj bi živela živina.. Vse pohvale inšpektorici upam da Matoz nima doma kakšnih živali ki zagovarja tak primer.
9.12.2023–8 (17) (25)OceniLojzekov stric 
Katastrofa kakšne inšpekcijske službe so to
10.12.2023–8 (14) (22)OceniFranciD 
Šlamparija od inšpektorice, in da si je drznila tem zamaščenim aktivistom prisotnost ... Kradejo živino in državi denar!!!
10.12.2023 9 (24) (15)OceniMarkošek 
Če bi bila Slovenija res pravna država, bi lastnik te "kmetije" že sedel v zaporu zaradi mučenja živali. Sprevrženo je, da je zaradi zavajajočega navijaškega poročanja Janševih medijev toliko ljudi na njegovi strani!! Tu se točno vidi, da so v ozadju te zgodbe tudi politični interesi. Vsa čast inšpektorici, pa tudi Valeriji Podgornik za njeno srčnost in pogum.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava