posavje

Dostop do pomoči v duševni stiski - ZD Sevnica primer odlične prakse

5.12.2023 | 18:20 | P. P.

Radivoje Pribaković Brinovec v debati med premorom

Radivoje Pribaković Brinovec v debati med premorom

Dostop do pomoči v duševni stiski - ZD Sevnica primer odlične prakse

Sevnica - Vodja nacionalnega programa duševnega zdravja Radivoje Pribaković Brinovec je na strokovnem regijskem srečanju v Sevnici, ki so ga tokrat posvetili družinskemu duševnemu zdravju, dejal, da je organizator tega srečanja Zdravstveni dom Sevnica s svojim Centrom za duševno zdravje odraslih (CDZO) Posavje, katerega strokovni vodja je psihiatrinja prof. dr. Mojca Zvezdana Dernovšek, ter s Centrom za duševno zdravje otrok in mladostnikov (CDZOM), ki tudi deluje v Posavju, primer odlične prakse. Lažji dostop do pomoči v duševni stiski naj bi po Sloveniji dosegli do leta 2028, ko pričakujejo, da bodo vzpostavljeni vsi centri s čim bolj zapolnjenimi timi. Zdaj je v državi od načrtovanih 28 centrov za duševno zdravje otrok in mladostnikov vzpostavljenih že 21, od načrtovanih 25 centrov za duševno zdravje odraslih pa 16.

Na zelo dobro obiskanem strokovnem srečanju v sevniški kulturni dvorani je zbrane pozdravil tudi sevniški župan Srečko Ocvirk.

Uvodno zanimivo predavanje o družinskem duševnem zdravju iz terapevtske in ekspertne (forenzične) perspektive je pripravila psihiatrinja prof. dr. Maja Rus Makovec, prof. Dernovšek pa je spregovorila o soočanju družine na težave v duševnem zdravju.

Koordinatorica CDZO Posavje Jacinta Doberšek je spregovorila o uspešnem delu centra in desetih letih skupnostne psihiatrične oskrbe.

Vodja CDZOM Jerneja Košič je predstavila delovanje centra v odnosu med družino in otrokom. O multidisciplinarnem in medinstitucionalnem sodelovanju pri obravnavi otroka in družine pa je na koncu srečanja spregovorila dr. Mateja Hudoklin.

‹ nazaj

Galerija (11)

strokovno srecanje (1)
strokovno srecanje (10)
strokovno srecanje (11)
strokovno srecanje (2)
strokovno srecanje (3)
strokovno srecanje (4)
strokovno srecanje (5)
strokovno srecanje (6)
strokovno srecanje (7)
strokovno srecanje (8)
strokovno srecanje (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava