novice

To so vsebine, ki jih prinaša novi Dolenjski list

28.9.2023 | 09:40

To so vsebine, ki jih prinaša novi Dolenjski list

Četrtek je dan za Dolenjski list, ki vam tudi tokrat v branje ponuja zanimive vsebine.

→ Brata Lopatec iz Dobrave pri Škocjanu sta čistila jarek Radulje, ko ju je napadla skupina dobruških Romov in jima grozila tudi z orožjem. Ko sta kasneje posredovala policista, so napadli še njiju, brata sta jima priskočila na pomoč, eden pa je jih pri tem dobil s kolom po glavi.

Po grlu peče, zaradi smradu pa morajo zapirati okna, pravijo predstavniki Civilne iniciative Videm, Stara vas, Krško. Krivi naj bi bili izpusti iz Vipapove sosežigalnice, o kateri bodo v kratkem na izredni seji razpravljali krški občinski svetniki.

Pod Kandijskim mostom v Novem mestu so pred dnevi v reki Krki spet opazili velik rjavi madež. Problem izlivanja kanalizacijskih odplak v Krko je Komunala pred leti že reševala, a težav očitno ni odpravila.

Šentjernejčani ugotavljajo, da bencinska črpalka ne sodi v center kraja. Čeprav nadomestno parcelo že imajo, na Petrolu, o selitvi zaenkrat ne razmišljajo.

Ker Zdravstveni dom Novo mesto v Žužemberku ne more zagotoviti novega zdravnika družinske medicine, namerava občina podeliti koncesijo.

Veliko zdravih in mladih ljudi, ki malodušno tavajo po tem svetu, bi moralo spoznati 33-letnega Nejca Župana iz Dolenjega Vrhpolja v šentjernejski občini, ki ima hudo mišično distrofijo. Pravi borec je, ki je lahko vsem za zgled.

Svoj izvod Dolenjskega lista lahko kupite v vseh bolje založenih trgovinah, bencinskih servisih in trafikah. Kupite lahko tudi digitalno različico ali pa se na Dolenjski list naročite in vas bo vsak četrtek pričakal v vašem poštnem nabiralniku.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava