Ponoči vlomili na škocjansko občino in odnesli sef

5.6.2023 | 13:40

Škocjan

Škocjan

Jože Kapler (Fotografiji: ahriv DL: L. M.)

Jože Kapler (Fotografiji: ahriv DL: L. M.)

Škocjan - Pet zakrinkanih neznancev je v noči s petka na soboto, ob približno 1.30, z vlomilkami vdrlo vrata občinske uprave Občine Škocjan, pri čemer jih je posnela varnostna kamera, in se povzpelo v nadstropje. Tam so vdrli v tri pisarne in odnesli občinsko jekleno omaro za shranjevanje dokumentov. Povzročili naj bi približno 5000 evrov škode.

Omenjeni dogodek in kaznivo dejanje so potrdili na Policijski upravi Novo mesto. Na škocjanski občini so sicer opravili ogled. Začeli so zbirati podatke, preiskava pa še poteka.

Škocjanski župan Jože Kapler je povedal, da je vlomilcem vse skupaj vzelo približno 20 minut. V sefu pa ni bilo kakšnih dragocenosti, temveč le pogodbe o zaposlitvi in pogodbe z ministrstvi.

Njihove kopije imajo elektronsko shranjene, v pogodbah pa je šlo za podatke, ki so drugače javno dostopni. Vso nastalo škodo na vhodnih vratih, stavbnem pohištvu in inventarju je župan ocenil na približno 5000 evrov.

Ob predpostavki, da jih je pred občinsko zgradbo čakal še voznik z avtom, naj bi po Kaplerjevih besedah pri vlomu verjetno sodelovalo šest neznancev.

STA; M. K.

Zvočni zapisi

Škocjanski župan Jože Kapler o vlomu na občino

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava