Pošta 8282 Koprivnica bo od 13. marca 2023 poslovala kot pismonoška pošta

26.1.2023 | 13:40

Foto: Klemen Razinger

Foto: Klemen Razinger

Pošta Slovenije bo pošto v Koprivnici preoblikovala v pismonoško pošto. Od leta 2013 do konca leta 2019 je pošta Koprivnica delovala kot pogodbena pošta, po tem obdobju pa Pošti Slovenije v tem kraju žal ni uspelo najti novega partnerja za izvajanje storitev pogodbene pošte. Zaradi tega in zaradi izjemno skromnega obsega opravljenih storitev na pošti, ki se je v zadnjih 10 letih zmanjšal za 74 odstotkov, je Pošta Slovenije po treh letih neuspešnega iskanja pogodbenega partnerja sprejela odločitev, da pošto 8282 Koprivnica preoblikuje v pismonoško pošto.

Pismonoška pošta ponuja izvajanje poštnih storitev na prilagojen način, vsem prebivalcem na tem območju pa zagotavlja izvajanje univerzalnih poštnih storitev in tudi nekaterih drugih storitev.

- Pri pismonoški pošti prebivalci opravljajo storitve pri pismonoši med dostavo pošiljk. Gospodinjstva lahko  vnaprej naročijo obisk pismonoše na domu po telefonu in pri njem oddajo pošiljke, plačajo UPN-obrazce (položnice), vplačajo poštne nakaznice, dvignejo denar z osebnih računov pri Novi KBM, kupijo znamke, kuverte, dopisnice, kar je še posebej primerno za starejše in manj mobilne prebivalce.

- Naslovniki bodo lahko naročili brezplačno ponovno (drugo) dostavo pošiljke na dom v roku, določenem za prevzem, če med prvim obiskom pismonoše niso bili dosegljivi, kar je še posebej primerno za starejše in manj mobilne prebivalce, saj jim ne bo treba prevzemati pošiljk na pošti v Brestanici, h kateri bo organizacijsko spadala pismonoška pošta 8282 Koprivnica.

Zaradi uvedbe pismonoške pošte prebivalcem ni treba spreminjati osebnih dokumentov, saj je pismonoška pošta obdržala poštno številko 8282 in naziv pošte (Koprivnica).

Pismonoška pošta bo poslovala od ponedeljka do petka. Pred preoblikovanjem bodo vsi uporabniki na območju pošte Koprivnica prejeli v hišne predalčnike obvestilo z opisom načina poslovanja pismonoške pošte in kontaktnimi podatki pošte.

www.posta.si

Naročnik sporočila: Pošta Slovenije, d.o.o.

Oglasno sporočilo

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava