dolenjska

Na Sušici slovesno ob novih pridobitvah v kraju - iz nič znajo narediti veliko

26.1.2023 | 11:30 | M. K.

Fotografije: Občina Ivančna Gorica; G. S.

Fotografije: Občina Ivančna Gorica; G. S.

Na Sušici slovesno ob novih pridobitvah v kraju - iz nič znajo narediti veliko

Ivančna Gorica/Sušica - Minulo soboto se je podžupan Občine Ivančna Gorica Tomaž Smole, v družbi krajanov Sušice in njihovega predstavnika Milana Sadarja ter krškega župnika Dejana Pavlina, razveselil novih pridobitev v kraju.

Smole je ob tem povedal, da ga veseli, da v kraju držijo skupaj in znajo iz nič narediti veliko. »Vesel sem, da se znate ob novih pridobitev poveseliti, ob tem pa ne pozabite na tisto najpomembnejše. Na medsebojne odnose, na soseda, na druženje, medsebojno povezovanje, pomoč sočloveku v stiski, … Že naš znameniti rojak Josip Jurčič je povedal: »Jaz sem doma, kjer so dobri ljudje.« In današnji dan je še en dokaz za to. Dragi krajani, iskrene čestitke ob novih krajevnih pridobitvah. Želim vam, da ostane še naprej složni, razvijate kraj in s tem tudi sami sebe. Kdor pomaga drugim, sam postaja boljši človek«, je zaključil Smole.

Vaščani Sušice se lahko v preteklem obdobju veselijo obnovljene podružnične cerkve sv. Štefana (obnova stopnic v zvonik, obnova ostrešja in odvodnjavanja), optičnega omrežja, javne razsvetljave skozi vas Sušica in še nekaterih manjših del. Po besedah Milana Sadarja si želijo v prihodnje dokončno urediti vaško društveno kočo z osvetlitvijo in otroškimi igrali. Pri tem se je zahvalil za finančno pomoč in dobro sodelovanje z Občino Ivančna Gorica pri realizaciji pomembnih projektov za njihov kraj.

Prireditev »Zaključek del v letu 2022 na Sušici« so z glasbenimi vložki popestrili člani Godbe Stična, Stiški kvartet, operni pevec Matej Vovk s spremljavo na harmoniki, Igor in Gaja Adamič ter najmlajši krajani Sušice. Ob pomembnem dogodku za krajane Sušice je bila napisana tudi prikupna pesmica domačinke Mete Gorjanc, so še sporočili z ivanške občine.

‹ nazaj

Galerija (34)

_Susica__01_
_Susica__02_
_Susica__03_
_Susica__04_
_Susica__05_
_Susica__06_
_Susica__07_
_Susica__08_
_Susica__09_
_Susica__10_
_Susica__11_
_Susica__12_
_Susica__13_
_Susica__14_
_Susica__15_
_Susica__16_
_Susica__17_
_Susica__18_
_Susica__19_
_Susica__20_
_Susica__21_
_Susica__22_
_Susica__23_
_Susica__24_
_Susica__25_
_Susica__26_
@@@_Susica__27_
_Susica__28_
_Susica__29_
_Susica__30_
_Susica__31_
_Susica__32_
_Susica__33_
_Susica__34_

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava