kočevsko-ribniško

Ribniški občinski svet potrdil rekordno visok proračun

1.10.2022 | 11:00 | STA; M. K.

Glavni projekt občine v prihodnjem letu bo Medgeneracijski športni center Ribnica, ki ga nameravajo urediti na območju Ideal centra. (Foto: arhiv; Občina Ribnica)

Glavni projekt občine v prihodnjem letu bo Medgeneracijski športni center Ribnica, ki ga nameravajo urediti na območju Ideal centra. (Foto: arhiv; Občina Ribnica)

Ribnica - Ribniški občinski svet je na zadnji seji sprejel občinski proračun za leto 2023. Prihodki občine v naslednjem letu bodo znašali 16,8 milijona evrov, odhodki pa 17,2 milijona evrov, kar je največ do zdaj. Načrtujejo za 8,9 milijona evrov naložb, kar po oceni župana Sama Pogorelca pomeni, da se naložbeni cikel v občini nadaljuje na vseh področjih.

Glavni projekt občine v prihodnjem letu bo Medgeneracijski športni center Ribnica, ki ga nameravajo urediti na območju Ideal centra. Za njegovo gradnjo je občina avgusta pogodbo podpisala z na javnem razpisu izbranim podjetjem Riko. Vrednost vseh del na projektu naj bi znašala 12,1 milijona evrov, od česar naj bi pet milijonov evrov primaknila država. Dela naj bi stekla še letos, končana pa naj bi bila konec leta 2024.

V prihodnjem letu v občini načrtujejo tudi energetsko prenovo več javnih stavb, za kar bodo namenili 1,2 milijona evrov, prvo fazo komunalnega opremljanja industrijske cone Lepovče, komunalno opremljanje stanovanjske soseske Hrastje, več prenov in ureditev cest, drugo fazo prenove grajske površine ter nadaljevanje projekta čistilne naprave Dolenja vas.

Župan ob tem upa, da bo država izpolnila dane in že podpisane zaveze, ter da bo tudi povečala povprečnino. "Tudi občine se namreč srečujemo s različnimi podražitvami," je povedal pred časom.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava