Barvala opaž in padla z lestve - 72-letnica umrla na kraju nesreče

26.7.2022 | 11:50

Barvala opaž in padla z lestve - 72-letnica umrla na kraju nesreče

Brežiški policisti so bili včeraj, kot smo že poročali, nekaj pred 14. uro obveščeni o nesreči pri delu v Podgorju pri Pišecah. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 72-letna ženska barvala opaž na stanovanjski hiši in padla z lestve. Zaradi hudih poškodb je umrla na kraju nesreče. Policisti bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Hudo poškodovana kolesarka

Metliški policisti so bili nekaj po 15. uri obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo žensko, ki naj bi se poškodovala pri padcu s kolesom. Po prvih ugotovitvah je 61-letna ženska med kolesarjenjem po sprehajalni poti med Krasincem in Podzemljem izgubila oblast nad kolesom, padla in se hudo poškodovala. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Včeraj ob 9. uri so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o prometni nesreči z udeležbo tovornega vozila in osebnega avtomobila v Hrušici. Povzročil jo je 45-letni voznik tovornega vozila, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil 48-letne voznice. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,52 miligrama alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Tatvine

V Mirni Peči je med 22. 7. in 25. 7. nekdo iz rezervoarja delovnega stroja iztočil okoli sto litrov goriva.

Iz stanovanjskega bloka v Krškem je v noči na ponedeljek neznanec ukradel električno kolo S-bike.

Migranti

Policisti so na območju PP Brežice (Čatež ob Savi) izsledili in prijeli dva državljana Tunizije in na območju PP Črnomelj (Draga pri Sinjem Vrhu) osem državljanov Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Dan v številkah

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer v minulih 24. urah intervenirali v 59. nujnih primerih in na številko 113 prejeli 190 klicev. Obravnavali so torej prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodovala kolesarka, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in tri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in 11 nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Črnomlju so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, grožnje, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara in nezakonitih prehodov državne meje.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava