Zdravstveni dom Črnomelj: En odhaja, druga prihaja

14.1.2022 | 14:00

ZD Črnomelj (foto: S. G.)

ZD Črnomelj (foto: S. G.)

Andrej Matkovič, direktor ZD Črnomelj (foto: Barbara Zajc)

Andrej Matkovič, direktor ZD Črnomelj (foto: Barbara Zajc)

Črnomelj - Priljubljeni zdravnik splošne medicine odhaja, približno 1600 pacientov bo moralo poiskati novega osebnega zdravnika – Vrača se dr. Schweiger – Še ena nova pediatrinja od pomladi dalje

Pred nekaj dnevi je v Zdravstvenem domu (ZD) Črnomelj delo zaključil specialist družinske in splošne medicine dr. Benjamin Kovačič, ki se je odločil svojo karierno pot nadaljevati drugje.

»Zdravnik Benjamin Kovačič je imel opredeljenih približno 1600 pacientov. Za vse te paciente je organizirano nadomeščanje zdravnika z ostalimi razpoložljivimi zdravniki zdravstvenega doma. V ambulanti bo stalno prisotna sestra, ki bo poskrbela za naročanje pacientov, odgovarjala bo na elektronsko pošto in bo v pomoč vsem uporabnikom,« pojasnjuje direktor ZD Črnomelj Andrej Matkovič.

Kot dodaja, bodo od marca dalje njegovo odsotnost nadaljnjih osem mesecev reševali tudi s specializantko družinske medicine. Vsak pacient ima možnost izbire drugega izbranega osebnega zdravnika. »Trenutno imamo v zdravstvenem domu še dva zdravnika, ki lahko opredeljujeta nove paciente. Noben uporabnik pa ne bo ostal brez storitve, ko jo bo potreboval,« zagotavlja Matkovič.

PRIHAJA NOVA PEDIATRINJA

So pa v ZD Črnomelj v svoje vrste pridobili novo pediatrinjo, ki jo bodo zaposlili maja in tako rešili kadrovsko stisko v pediatriji. Tudi izkušena pediatrinja dr. Alenka Schweiger, ki je že dalj časa bolniško odsotna, naj bi začela s polovičnim delovnim časom v februarju.

Podrobneje v novi tiskani številki Dolenjskega lista.

Sabina Gosenca

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava