šport

Dvojica Arih/Šalehar izgubila v finalu

29.11.2021 | 11:15 | STA; M. K.

FOTO: FB Badminton klub Brežice

FOTO: FB Badminton klub Brežice

Dvojica Arih/Šalehar izgubila v finalu
Dvojica Arih/Šalehar izgubila v finalu
Dvojica Arih/Šalehar izgubila v finalu

Brežice - V Brežicah se je končal badmintonski turnir serije futures, eden dveh letošnjih tekmovanj v Sloveniji, ki je štel za svetovno lestvico. V nedeljskih finalih je Slovenijo zastopala ženska dvojica Nika Arih/Lia Šalehar, ki se je prvima nosilkama Rusinjama Viktoriji Kozirevi in Mariji Suhovi dobro upirala, a jima na koncu morala priznati premoč.

Tretji nosilki sta izgubili z 10:21, 21:17, 17:21.

V posamični konkurenci sta zmagovalca postala 22-letni Indonezijec Andi Fadel Muhammad, ki se je na glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij in je v finalu gladko z 21:13 in 21:12 premagal Italijana Giovannija Totija, ter Danka Simona Pilgaard. Slednja je imela v finalu težje delo, Indijko Rhucho Sawant, ki je na poti do finala v četrtfinalu ugnala tudi Slovenko, drugo nosilko, Petro Polanc, je ugnala v treh nizih.

Med posamezniki je v četrtfinalu izpadel tudi Miha Ivanič, prav tako kot Polančeva drugi nosilec, Slovenca je v dveh nizih ugnal Šved Albin Carl Hjelm. Od desetih Slovencev je v posamični konkurenci na glavnem turnirju 32 igralcev igral le še Miha Ivančič, ki pa je tudi takoj izpadel.

Uspešnejši so bili Slovenci v dvojicah. Šaleharjeva je poleg ženskih dvojic skupaj z Jako Ivančičem dobro igrala tudi v konkurenci mešanih parov, prišla sta do polfinala, kjer sta ju zaustavila poznejša zmagovalca Danca Maads Muurholm ter Clara Loeber. Danca, sicer poraženca v finalu, Jakob Hougaard in Frederikke Oestergaard, sta bila usodna tudi za dvojico Miha Ivanič/Petra Polanc, premagala sta ju v četrtfinalu.

V moških dvojicah sta nastopila Jaka Ivančič in Andraž Krapež, boljša od njiju sta bila po ogorčenem četrtfinalnem boju prva nosilca in končna zmagovalca, Danca William Kryger Boe ter Christian Faust Kjaer. Miha Ivančič in Domen Lonzarič nista premagala že prve ovire, tako kot tudi ne med ženskimi dvojicami Zoja Novak in Urška Polc.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava