Union Olimpija zasluženo premagala Krko

6.12.2016 | 08:45

Novomeški košarkarji so sinoči znova igrali brez Marka Lukovića, kar se je zelo poznalo. (Foto: I. V., arhiv DL)

Novomeški košarkarji so sinoči znova igrali brez Marka Lukovića, kar se je zelo poznalo. (Foto: I. V., arhiv DL)

Ljubljana - Košarkarji novomeške Krke so v zaostali tekmi 2. kroga lige ABA v Ljubljani izgubili z Union Olimpijo z 64:79. Krkaši so bili brez Marka Lukovića in Darka Jukića po polčasu še izenačeni z nasprotnikom, v tretji četrtini pa so povsem popustili in na koncu zasluženo izgubili.

Obračun slovenskih ekip v regionalni ligi so sicer bolje začeli Ljubljančani, po 5:0 pa se jim je malce zaustavilo. Novomeščani so naredili delni izid 8:2. Po izenačeni predstavi so bili gostitelji v prvi polovici tekme v rahli prednosti, najvišjo so si priigrali v deveti minuti (16:10). A gosti se niso predali, hitro so nevtralizirali primanjkljaj, na veliki odmor pa so se največji tekmeci na slovenski sceni podali z neodločenim izidom (37:37).

Druga polovice tekme je minila v popolni prevladi ljubljanskih košarkarjev, predvsem v tretji četrtini. V 29. minuti so si priigrali 15 točk naskoka (60:45) in v nadaljevanju niso popustili.

V ljubljanski ekipi je bil najbolj učinkovit Brandon Jefferson z 19 točkami, v novomeški pa sta Matic Rebec in Ron Curry dosegla po 12 točk.

Krkaši so s petimi zmagami in sedmimi porazi sedmi na lestvici, v nedeljo, 11. decembra ob 12.uri pa jih čaka gostovanje pri zagrebški Ciboni, v sredo, 7. decembra, pa bodo gostovali v Ligi Nova KBM pri vodilnemu Zlatorogu.

Dejan Mihevc, trener Krke: »Nismo bili pravi. V prvem polčasu sta obe ekipi igrali zelo raztrgano in brez energije. V drugem polčasu je Union Olimpija prikazala več želje in energije in zasluženo zmagala. Pozna se nam skrajšana rotacija, spremembe pri pozicijah, a to nikakor ne sme biti izgovor na takšnih tekmah. Pokazati bi morali več energije in volje.«

Miha Škedelj, igralec Krke: »Začeli smo slabo. Že v prvi minuti smo dobili odprto trojko in nekaj protinapadov. V prvem polčasu je bila zelo počasna igra, brez energije. Kljub vsemu, mislim, da so domačini imeli več energije in so si priigrali vodstvo. V drugem polčasu so igrali bolj konstantno in potrpežljivo v napadu kot mi. Mogoče so se držali več napotkov trenerja in so na koncu zasluženo zmagali.«

Gašper Okorn, trener Olimpije Ljubljana: »Čestitke igralcem za zmago. V tem ritmu, ki mu sledimo je to izjemno pomembno. Ne glede na tekmo. Vsaka zmaga prav pride, da malo pozabimo na napor. Vsaka zmaga ti da nove energije in volje. Krka je brez Lukovića izjemno hendikepirana, skoraj vitalni del. Ne želim podcenjevati Rebca in Čebularja, ampak mislim, da je vseeno to vitalni del. Izkoristili smo ponujeno. Mislim, da bi morali že v prvem polčasu voditi za deset točk, če smo pošteni. S svojimi neumnostmi smo dovolili, da se je Krka vrnila v igro. Že v samem začetku tekme bi morali narediti razliko 10:0. V tretji četrtini smo stisnili in odigrali pametno v obrambi. Poskusili so nas presenetiti z nizko peterko. Mislim, da smo solidno odgovorili. Zadovoljen sem in zmagi ne bom gledal v zobe, čeprav so bile stvari, ki bi jih lahko delali tudi boljše.«

* Dvorana Stožice, gledalcev 1000, sodniki: Javor (Ljubljana), Petek (Maribor) in Majkić (Hrastnik).

* Union Olimpija: Barbarić 4 (4:4), Oliver 4 (0:1), Bubnić 2 (0:1), Mulalić 16, Mesiček 3 (3:4), Milošević 8 (2:3), Janković 9 (5:8), Jefferson 19 (2:2), Hrovat 13 (4:4), Stopar 1 (1:2).

* Krka: Rebec 12 (2:4), Curry 12 (4:4), Kastrati 11 (2:4), Rojc 1 (1:2), Skedelj 2, Dimec 6 (2:2), Čebular 8 (2:4), Ritlop 5, Eliott 7 (1:2).

* Prosti meti: Union Olimpija 21:29, Krka.

* Met za tri točke: Union Olimpija 10:34 (Jefferson 5, Mulalić 4, Hrovat), Krka 8:24 (Kastrati 3, Rebec 2, Čebular 2, Ritlop).

* Osebne napake: Union Olimpija 23, Krka 25.

* Pet osebnih:

M. Ž.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava