FOTO: Pod streho že 16. dolenjski tekaški pokal

17.10.2016 | 08:25

Štart teka v Bušeči vasi. Zmagovalec Miha Povšič (21) je takoj prevzel pobudo. (Foto: I. Vidmar)

Štart teka v Bušeči vasi. Zmagovalec Miha Povšič (21) je takoj prevzel pobudo. (Foto: I. Vidmar)

Bušeča vas - Včeraj so se z 21. tekom po Vinski cesti v Bušeči vasi zaključili že 16. teki Dolenjske, v katere je bilo letos vključenih 22 prireditev, na zadnji preizkušnji pa sta zmago slavila najboljša v skupnem vrstnem redu Sevničan Miha Povšič in Marjeta Stržinar iz rekreativnega društva Revoz. Med moškimi je v Bušeči drugo mesto zasedel Gregor Simčič (Vinica), tretje pa domačin iz Športnega društva Sušica iz Dolenje Pirošice Uroš Kožar. Med dekleti je bila druga Tina Leščanec iz TKD Bela krajina, tretja pa Marta Plahuta iz Športnega društva Artiče.

Od skupno dvaindvajsetih predvidenih tekov je letos prirediteljem uspelo tudi izvesti dvajset prireditev, medtem ko sta teka v Krškem in v Bregu pri Kočevju zaradi zapletov pri pridobivanju soglasij odpadla.

Absolutni zmagovalci letošnjega pokala so bili znani že pred zadnjo prireditvijo. Pri moških je, kot rečeno, zmagal Miha Povšič (AK Sevnica) pred Jožetom Šuštarjem (ŠD Dobrepolje) in Bojanom Vidmarjem (DTP Trebnje), pri ženskah pa Marjeta Stržinar (RD Revoz) pred Tino Leščanec (TKD Bela krajina) in Marto Plahuta (Artiče).

Prireditve v Bušeči vasi se je udeležilo skupno dvesto tekačev in pohodnikov, od katerih jih je 106 nastopilo na osrednjem 9,6 km dolgem teku, štirideset je bilo udeležencev krajšega, 1,7 km dolgega teka, 46 pa je bilo osnovnošolcev in predšolskih otrok, ki so se pomerili na 600 in 300 m dolgih progah.

I. V.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava