mladi dopisnik

Projekt Rastoča knjiga na OŠ Šmihel raste

12.10.2016 | 13:30 | Neva Kovač 9. b in Maja Klobučar 9. a,
OŠ Šmihel Novo mesto

Projekt Rastoča knjiga na OŠ Šmihel raste
Upokojeni novinar Tone Jakše

Upokojeni novinar Tone Jakše

Novo mesto - V okviru projekta Rastoča knjiga, ki smo ga letos začeli na naši šoli, smo izvedli kulturni in tehnični dan. K sodelovanju smo povabili tudi naše lokalne ustvarjalce. V četrtek, 6. oktobra, smo učenci od prvega do devetega razreda imeli kulturni dan. Naslov dejavnosti je bil Rastoča knjiga - vrednote zame in zate. Prvo uro so vodili nadarjeni učenci. Pogovarjali smo se o vrednotah, kaj nam pomenijo, oblikovali smo definicijo pojma vrednote in oblikovali osebni tedenski koledar vrednot.

Drugo uro smo literarno ustvarjali. Vsak razred je dobil črko in napisal vrednote na to črko. Nato je vsak učenec napisal pesem ali zgodbo na izbrano vrednoto. Tretjo uro smo prebrali Pavčkovo pesem Rastoča knjiga. Pesem se bomo do konca šolskega leta naučili na pamet. Četrto in peto uro so potekale različne delavnice, v katerih smo se učenci vpisali sami glede na svoj interes. Delavnice so bile raznolike, zato so vsi delali, kar jih veseli. Da bi dan še bolj popestrili, so k nam prišli še Tomaž Šter (plesalec) in Tone Jakše (novinar). Vodja dneva je bila skupina članic projekta Rastoča knjiga.

V petek, 7. oktobra, pa smo imeli tehniški dan. Dan smo začeli s Pavčkovo pesmijo Rastoča knjiga. Sledila je predstavitev vseh lokalnih ustvarjalcev. Naslednje štiri ure smo ustvarjali v delavnicah. Zopet smo si delavnice izbrali sami. Kuharski delavnici se je pridružil dr. Peter Kapš, ki jim je predaval o prehrani. Janko Orač in Branko Šuster sta nam zaupala nekaj umetniških nasvetov, Ana Vidmar pa pisateljskih.

Dneva sta bila polna ustvarjalnosti in dobrega vzdušja. Nastali so lepi izdelki, spoznali smo nove vrednote in se seznanili z različnimi možnostmi ustvarjanja.

‹ nazaj

Galerija (5)

Rastoca_knjiga - 1
Rastoca_knjiga - 2
Rastoca_knjiga - 3
Rastoca_knjiga - 4
Rastoca_knjiga - 5

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava