dolenjska

Začenja se letošnji SloFolk

28.4.2016 | 17:30 | STA, J. S.

Tudi letos bo na Dolenjskem in v Posavju potekal tradicionalni mednarodni folklorni festival SloFolk. (Foto: arhiv DL/M. L.)

Tudi letos bo na Dolenjskem in v Posavju potekal tradicionalni mednarodni folklorni festival SloFolk. (Foto: arhiv DL/M. L.)

Novo mesto - Na Dolenjskem in v Posavju se danes začenja 12. mednarodni folklorni festival SloFolk 2016. Na treh nastopih in prizoriščih festivala bodo ljudsko izročilo poleg domačih skupin predstavili folkloristi Poljske, Romunije ter Bosne in Hercegovine.

Festival plesa, pesmi, narodnih noš in izvirnih glasbil SloFolk 2016 bodo neuradno jutri opoldne začeli z nastopom na novomeškem Glavnem trgu. Pred tem bodo člani tujih skupin v svojih opravah paradirali od novomeškega Novega trga do Glavnega trga. Manjše predstavitve bodo še v Dolenjskih in Šmarjeških Toplicah ter v novomeškem domu starejših občanov.

Festival obsega še tri osrednje celovečerne nastope: jutri v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu, v soboto v Kulturnem domu v Šentvidu pri Stični in v ponedeljek v artiškem Prosvetnem domu, kjer bodo festival tudi sklenili.

Poleg domačih folklornih skupin na festivalu sodelujejo Kulturno umetniško društvo Igman Hadžići iz Sarajeva, plesna in pevska skupina Silesianie iz poljskih Katowic in Folklorna skupina Romanati iz romunske Caracale.

Festival pripravljajo in gostijo folklorne skupine ali društva Kres iz Novega mesta, Vidovo iz Šentvida pri Stični in Oton Župančič iz Artič.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava