Senovški gledališčniki tokrat z Molierom

5.2.2016 | 17:00

Foto: B. C.

Foto: B. C.

Senovo - Gledališka skupina DKD Svoboda Senovo je pod taktirko Bože Ojsteršek na oder postavila novo predstavo, Molierovo komedijo Zdravnik po sili, s katero se je premierno predstavila sinoči na odru Doma XIV. divizije Senovo.

360 let po nastanku in prvi uprizoritvi te komedije se je 35-članska zasedba DKD Svoboda Senovo predstavila v popolnoma novem žanru, s kostumsko zgodovinsko komedijo, ki je bil med domačim občinstvom odlično sprejet. Dvorana je bila razprodana, sobotna ponovitev prav tako.

Predstavo so pripravljali več mesecev, senovški gledališčniki pa so se v tem času tudi temeljito podučili o literaturi in življenju ljudi v 17. stoletju ter lastnoročno sešili kostume. "Več kot smo vedeli o predstavi, bolj smo spoznavali, da bi jo lahko gradili še tedne in mesece," je po premieri sporočila Metka Resnik.

Besedilo Molierove komedije je za potrebe senovških gledališčnikov prilagodil in razširil Tone Partljič, ki si predstave zaradi drugih obveznosti ob bližajočem se kulturnem prazniku sinoči še ni uspel ogledati. Poleg sobotne ponovitve  bo imel priložnost za to še 20. februarja in 19. marca.

B. B.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava