kočevsko-ribniško

Naj podjetniška ideja 2015 je prenosni kokošnjak

23.12.2015 | 16:00 | M. Leskovšek-Svete

Dijaki in učitelja, ki so izdelali kokošnjak. Na posnetku manjka Žiga Kos, ki se zaradi bolezni ni mogel udeležiti slovesne podelitve nagrad za najboljšo podjetniško idejo v občini Kočevje za leto 2015. (Foto: M. L.-S.)

Dijaki in učitelja, ki so izdelali kokošnjak. Na posnetku manjka Žiga Kos, ki se zaradi bolezni ni mogel udeležiti slovesne podelitve nagrad za najboljšo podjetniško idejo v občini Kočevje za leto 2015. (Foto: M. L.-S.)

Kokošnjak kočevskih dijakov, ki je prejel nagrado za najboljšo podjetniško idejo v občini Kočevje za leto 2015. (Foto: M. L.-S.)

Kokošnjak kočevskih dijakov, ki je prejel nagrado za najboljšo podjetniško idejo v občini Kočevje za leto 2015. (Foto: M. L.-S.)

Kočevje - Z namenom spodbujanja in razvoja podjetništva ter nastanka star up podjetij je občina Kočevje letos že tretje leto zapored objavila razpis za najboljšo podjetniško idejo. Letos je to postal prenosni – mobilni kokošnjak, ki so ga izdelali dijaki 2. letnika programa mizar na Gimnaziji in srednji šoli Kočevje Saud Begić, Žiga Kos, Domen Kljun, Blaž Letnar in Matjaž Papež s pomočjo učiteljice podjetništva Nataše Tekavec in učitelja praktičnega pouka Draga Brinška.

Letos je na razpis prispelo 9 predlogov, a je komisija, ki ji je predsedoval Igor Mihelič, zaradi nepopolne prijave ocenjevala le 8 predlogov. Kot je povedal Mihelič, so bili vsi predlogi kakovostni. Vsi so tudi presegli mejo 30 točk in si tako prislužili tudi denarne nagrade, ki znašajo: za prvo mesto 900, za drugo 600 in za tretje mesto 300 evrov bruto ter 100 evrov bruto za prijavitelje, ki niso uvrščeni med prejemnike glavnih nagrad, a s svojo podjetniško idejo dosežejo 30 in več od sicer skupno 55 točk.

Drugo mesto je osvojilo Parketarstvo Levec Peter Levec, s.p. iz Želenj pri Kočevju z lesenim visečim svetilom, tretje mesto pa Kočevske žavbe, ki jih je izdelala Tina Sevenšek iz gabezove korenine. »Tolažilne nagrade« pa so prejeli: Nataša Patafta za podjetniško idejo Leseni zbiralnik za smeti Smetko, Zavod za ohranitev kulturne dediščine Nesseltal Koprivnik za Jamski kis, Društvo mladih podjetnikov Startup Kočevje za podjetniško idejo Spletna trgovina s kočevskimi izdelki, Žiga Pogorelec za idejo o lesenih modnih dodatkih in Alen Potočnik za družabno namizno igro Kočevarske vasi.

‹ nazaj

Galerija (14)

najpom001
najpom002
najpom003
najpom004
najpom005
najpom006
najpom007
najpom008
najpom009
najpom010
najpom011
najpom012
najpom013
najpom014

Komentarji (3)

23.12.2015 2 (2) (0)OceniMoje mnenje 
Me res zanima, kdo za vraga je v teh komisijah. A ti ljudje res ne vidijo milimetra od sebe? V Novem mestu je dobila prvo mesto švedska bakla, ki se uporablja že stoletja. V Kočevju pa prenosni kokošnjak, ki ga prodajajo že vsaj od prve svetovne vojne povsod po svetu. Ne more biti naj podjetniška ideja izdelava nečesa, kar je po svetu aktualno že nekaj generacij. Fino, fantje so pridni, dobro delajo, zato kritika ne leti nanje. Ampak na strokovne komisije, ki to očitno niso. Dajte drugič, preden podelite nagrade, vsaj eno uro presedet pred Googlom in si pogledat kako slikico.
23.12.2015Oceninisi prebral ? 
Pa piše ti vsaj, "kdo za vraga" je v tej komisiji predsednik. Urica pred stričkom Googlom bo pa vsekakor premalo. Stare ideje za nov čas. Ne se razburjat !
26.12.2015 1 (1) (0)OceniDrugo mnenje 
Zdi se, da je komisija izbirala bolj po socialni noti oziroma spodbujevalni noti kot pa po kvaliteti podjetniške ideje, se pravi dati nagrado mladim šolarjem za spodbudo in motivacijo. Koliko dobre pa so ta in ostale ideje, pa bo pokazalo tržišče. Kokošnjak dvomim, da bo uspel na trgu. V mestih ga ne rabijo, na vasi in na kmetih pa si ogradijo neko območje in imajo notri kure ali pa se te sprehajajo po kmetiji prosto. Se pa pridružujem prvemu komentatorju v kritiki "strokovne" komisije.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava