dolenjska

Prvi zagovor doktorske disertacije na FOŠ

17.7.2013 | 11:15 | M. M., foto: FOŠ

Dekan, izr. prof. dr. Boris Bukovec in prof. dr. Marija Ovsenik (Foto: FOŠ)

Dekan, izr. prof. dr. Boris Bukovec in prof. dr. Marija Ovsenik (Foto: FOŠ)

Novo mesto - Na novomeški Fakulteti za organizacijske študije (FOŠ) je bil včeraj prvi zagovor doktorske disertacije. Disertacijo z naslovom Identifikacija gradnikov optimalnega organizacijskega modela izobraževanja za turizem v Sloveniji je pod mentorstvom prof. dr. Štefana Ivanka zagovarjala prof. dr. Marija Ovsenik. Po uspešno opravljenem zagovoru je pridobila naslov doktorica znanosti.

Tako je fakulteta pridobila prvega doktorja doktorskega študijskega programa Menedžment kakovosti, ki ga izvaja že tretje študijsko leto. "Fakulteti je prav tako v ponos, da gre za prvega doktorja znanosti, ki je doktoriral na eni izmed novomeških fakultet," je sporočila Janja Umek iz FOŠ.

‹ nazaj

Galerija (5)

prof. dr. Marija Ovsenik
Nagovor predsednika komisije
Prvi zagovor doktorske disertacije na FOŠ
Dekan, izr. prof. dr. Boris Bukovec in prof. dr. Marija Ovsenik
Člani komisije za zagovor: prof. dr. Štefan Ivanko, prof. dr. Dragica Tomka, zasl. prof. dr. Stanislav Možina (z leve)

Komentarji (6)

17.7.2013Oceniiii 
rajš ne komentiram..
18.7.2013Ocenismart 
Lepo vas prosim, a doktoriral je nekdo, ki je že imel doktorat in bil za povrh še profesor???? Že iz razbranega menim, da je takle doktorat vreden neprimerno manj, kot visokošolska diploma na Fakulteti za elektrotehniko (npr.) - se razume, da govorimo o Univerzi v Ljubljani in ne o nekih kvazi Univerzah, ki samo kvarijo ugled Slovenije, zapeljujejo svoje študente, delajo druge diplomante manjvredne ter nenazadnje kradejo davkoplačevalski denar.
18.7.2013OceniPepi 
Prof. Ovsenikova je izjemna profesorica, poleg tega tudi človek človek, zelo cenjena pri študentih, doma in v tujini in si je drugi doktorat prislužila z dolgoletnim delom s študenti in raziskovanjem. Nič neobičajnega ni, da ima kdo dva doktorata iz različnih področij (se pač podpiše z ddr), za tiste ki tega še ne veste. Pa ne sodite stvari, ki jih ne poznate.
18.7.2013Ocenismart 
Pepi, ne ga srat. Če bi bilo tako, kot praviš, potem bi lahko prav vsem profesorjem podelili vsake toliko še en doktorat. V oči bode dejstvo, da se "fakulteta" šopiri s prvim doktoratom, ki to navsezadnje ni!
18.7.2013Ocenistane 
Doktorat v tem Slovenijastanu je vreden ene toliko kot višja šola v Jugoslaviji. V času Jugoslavije je bilo v Sloveniji mogoče 20 - 30 doktorjev znanosti in skoraj vsi so doktorirali v tujini. Zdaj jih je pa kot listja in trave, od njih pa nič. Še rdečega korena ne znamo več pridelati.
26.7.2013OceniFOŠ 
Prof. Ovsenikovi iskrene čestitke! Študenti 1. letnika mag. programa Managment kakovosti FOŠ

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava