kultura

Jože Marinč bo mestna jedra oživljal z Galerijo

23.5.2012 | 08:45 | M. M.

Jože Marinč (Foto: R. Božič, arhiv DL)

Jože Marinč (Foto: R. Božič, arhiv DL)

Krško - V starem mestnem jedru bo v soboto, 26. maja, med 10. in 22. uro, na Cesti krških žrtev 35, v Rumpretovi hiši, potekal umetniški projekt akademskega slikarja Jožeta Marinča z naslovom "Galerija". Mimoidoči si bodo lahko ogledali razstavo njegovih del in se osebno spoznali z umetnikom. "Galerija" bo za obiskovalce odprta tudi v ponedeljek in torek, 28. in 29. maja, od 8. do 17. ure.

Z umetniškim projektom bo Jože Marinč gostoval po starih mestnih jedrih, v lokalih, v katerih so dejavnosti zamrle. Akademski slikar je idejo dobil ob obsiku svetovnih prestolnic, kjer so nekatere ulice polne galerij in starinarnic. "Če bi vsak od aktivnih članov družbe oživel mestno jedro vsaj za en dan, bi stara mestna jedra hitreje zaživela", je pred začetkom projekta povedal priznani in priljubljeni umetnik.

Kot so še sporočili iz občine Krško, jih veseli, da je slikar za prvo od mnogih razstav, ki bodo še sledile v sklopu tega projekta, izbral prav Krško. Razstava njegovih del bo hkrati sovpadala tudi v čas občinskega praznika.

Sicer pa bo v soboto v krškem starem mestnem jedru zanimivo tudi zaradi celodnevnega Mladinskega festivala, na katerem bodo med drugimi nastopili Vlado Kreslin, Tinkara Kovač in kantavtor Peter Dirnbek.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava