FOTO: Gorenjski slavček navdušil Belokranjce

9.4.2012 | 19:50

FOTO: Gorenjski slavček navdušil Belokranjce
FOTO: Gorenjski slavček navdušil Belokranjce
FOTO: Gorenjski slavček navdušil Belokranjce

Semič - V Kulturnem centru v Semiču so na velikonočni ponedeljek uprizorili operno predstavo v treh dejanjih Antona Foersterja z naslovom Gorenjski slavček. Organizatorji, ki so s predstavo očitno zadeli v polno, so dvorano razprodali do zadnjega sedeža. Obiskovalci so prišli iz vseh treh belokranjskih občin, nemalo pa je bilo tudi Novomeščanov. Preprostost in razumljivost zgodbe, sporočilnost, dogajanje v domačem okolju, komične situacije, ljudske pesmi, ljubka iskrena glasba – vse to so dejavniki, ki Gorenjskega slavčka uvrščajo še danes med največkrat izvajane in najbolj priljubljene slovenske opere.

Na nekoliko prirejenem odru v Semiču se je predstavilo kar okrog sto izvajalcev, to je bil simfonični orkester Domžale - Kamnik ter pevci vokalnih skupin Šumnjak in Grlice iz Budanj. Predstava se je odvijala v duhu številnih ljudskih običajev, pesmi in plesov. Opero je konec lanskega leta obudil režiser in operni pevec Zdravko Perger.

Publika je uživala v odličnih in dovršenih vokalnih nastopih posameznih pevcev, duetov in tudi obeh zborov. Izkazal se je tudi dirigent simfoničnega orkestra Simon Krečič, ki je pred desetimi leti zaključil študij klavirja na ljubljanski Akademiji za glasbo, leta 2005 pa podiplomski študij klavirja na visoki umetniški šoli v Bernu. Močno je navezan na semiški konec, saj njegova mati izvira iz Kota pri Semiču in je bil gostovanja pred domačo publiko še toliko bolj vesel.

Foto in tekst: R. V.

Galerija

Komentarji (1)

9.4.2012Ocenijure verde 
ČESTITKE

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava