kultura

Likovniki predstavili Zapis slike

3.7.2011 | 06:20 | M. L.

Predsednica Ana Mamilovič (levo) je pohvalila pripravljenost občine, da sprejme likovno razstavo. (Foto: M. L.)

Predsednica Ana Mamilovič (levo) je pohvalila pripravljenost občine, da sprejme likovno razstavo. (Foto: M. L.)

Brežice - V stavbi občine v Brežicah so včeraj odprli razstavo Društva likovnikov Brežice z naslovom Zapis slike. Člani društva so pred  razstavo delali ob platnih pod mentorstvom slikarja Jožeta Kotarja iz Novega mesta, ki je ob otvoritvi dejal, da je ljubiteljska likovna dejavnost v Posavju zelo dobro organizirana. Sicer so društva likovnikov v Novem mestu, Krškem in Brežicah po njegovem mnenju med vodilnimi v Sloveniji. O brežiški razstavi je dejal, da v njej sodelujejo vsaj trije taki avtorji, katerih likovni izraz je aktualen in sodoben. Po Kotarjevem mnenju je škoda, da razstave niso pripravili v galerijskem prostoru. Na hodniku občinske stavbe bo slike sicer videlo veliko ljudi, vendar ima od ogleda v organiziranem galerijskem prostoru ljubitelj umetnosti več.

Predsednica Društva likovnikov Brežice Ana Mamilovič je na otvoritvi v 1. nadstropju občine predlagala dejavno gledanje razstavljenih slik. »Obkrožajo nas različni simboli. Vse te lahko uporabimo kot del slike,« je Mamilovičeva pokazala še na nekatere sestavine posameznih razstavljenih likovnih del.

Pripravljenost občine, da sprejme v svojo stavbo likovno razstavo, je Ana Mamilovič označila kot izraz demokratičnosti občine.

Otvoritev razstave likovnih del je z glasbo popestril duet zakoncev Prevejšek.

Razstavo je poleg občine podprla še brežiška območna izpostava javnega sklada za kulturne dejavnosti.

‹ nazaj

Galerija (7)

Jože Kotar
Zapis slike x
Zapis slike (1)
Zapis slike (5)
Zapis slike (6)
Zapis slike (7)
Zapis slike (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava