FOTO: V Škocjanu rop pošte kot v filmu

2.7.2010 | 19:00

FOTO: V Škocjanu rop pošte kot v filmu
FOTO: V Škocjanu rop pošte kot v filmu

Škocjan - Nekaj minut pred peto popoldne, ko je bil Škocjan poln ljudi, saj je bilo že vse nared za živ žav, ki se ga je udeležilo precejšnje število otrok in staršev, je na pošto vstopil v črno oblečen moški. Obraz je imel zakrit. Prijel se je za pult in po atletsko skočil na drugo stran pulta. Uslužbenki, ki je ravno zaključevala z delom, je le pokazal, kaj bi rad. Segel je v žep, kaj je vzel, pretresena uslužbenka pošte niti ni uspela videti, ga je pa ubogala in mu dala nekaj denarja - ocenjuje, da kakšnih 300 evrov. 

FOTO: V Škocjanu rop pošte kot v filmu

Na pošti je bila tudi občanka s svojim očetom, ki je takoj stekla ven in začela vpiti, da se je zgodil rop. Ropar je v tistem že stekel mimo pokopališča in naprej, uslužbenka pa je takoj sprožila alarm. Ko so prišli na kraj varnostniki in policisti (takoj za njimi tudi spodaj podpisana), o roparju ni bilo ne duha ne sluha. Sicer pa preiskava še poteka, policisti pa so na delu na širšem območju Dolenjske.

Nekaj podrobnosti o ropu nam je posredovala tudi Alenka Drenik, tiskovna predstavnica na PU Novo mesto:

"Danes ob 16.54 uri so bili policisti na Operativno komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto obveščeni, da se je v poštni ustanovi v Škocjanu zgodil rop. Zamaskiran neznanec, star okoli 25 let, višje suhe postave, oblečen v črna oblačila, je odrinil uslužbenko in iz predala odtujil gotovino. Po prvih podatkih ne gre za večjo vsoto. Neznanec je peš pobegnil v smeri pokopališča in se odpeljal z osebnim avtom znamke Golf, serija IV, srebrne barve. Policisti pozivajo vse, ki bi opisano osebo oziroma vozilo videli ali o ropu karkoli vedeli, da o tem obvestijo policiste na številko 113 ali najbližjo policijsko postajo."

Foto: T. Jakše Gazvoda

Galerija

Komentarji (8)

2.7.2010Ocenilujz 
Policisti pa so na delu na širšem območju Dolenjske. HA HA HA, teli bodo koga najdel ja, mogoce v sanjah.
2.7.2010Ocenivlad 
ne jih podcenjevat, včasih jim tud rata
2.7.2010Ocenilujz 
Rata ja, dat kaksnemu traktoristu v gorci pihat. To pa je sposobnost in znanje.
3.7.2010OceniSeveda 
Novomeški cigani?
4.7.2010OceniBobi 
Jst mislim da je bil na delu kar sam župan Zupet,da bo lahk pokril občinsko "veseljačenje" ker je občinska blagajna čist prazna.
5.7.2010OceniVaščan 
Jebli te novomeški cigani.
5.7.2010Ocenivladek 
pa kdo je rekel, da so bili cigani? se spomnite, kdo je pred leti oropal bližnjo trgovino v Škocjanu? Dva mladeniča - iz čigavih vrst?
13.7.2010Ocenien-a 
ja tisto so pa pozabili a ne?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava