dolenjska

Občina bo aprila sodelovala v akciji Očistimo Slovenijo

2.2.2010 | 10:40 | M. M.

Občina bo aprila sodelovala v akciji Očistimo Slovenijo

Novo mesto - Mestna občina Novo mesto, novomeška Komunala in tukajšnji Zavod za turizem se pridružujejo projektu Očistimo Slovenijo Društva Ekologov brez meja, ki v soboto, 17. aprila, organizira največjo prostovoljno okoljsko akcijo v zgodovini Slovenije, so sporočili iz županovega kabineta.

Občina bo pozvala tudi vse krajevne skupnosti, šole in druge subjekte, da se pridružijo čistilni akciji. Komunala bo razdelila vreče in rokavice za pobiranje smeti ter določila zbirna mesta za odlaganje odpadkov, ki jih bo potem odpeljala na smetišče Cerod na Leskovcu.

Zavod za turizem se bo skupaj z novomeško Ribiško družino in Kompasom lotil čiščenja nabrežin okljuka reke Krke in morebitnih divjih odlagališč okoli starega novomeškega mestnega jedra ter v Portovalu in Ragovem logu. Hkrati bodo poskrbeli tudi za odvoz odpadkov na deponijo.

Sicer pa bodo v Zavodu za turizem z namenom skrbi za čisto ter lepo in urejeno okolje tudi letos izvedli razpis za ocenjevanje najbolj urejenih krajev in objektov v Mestni občini Novo mesto. "Za Zavod za turizem poziv Ekologov brez meja ni nič novega, saj že ves čas od ustanovitve naprej skupaj z novomeškimi ribiči skrbimo za čiščenje okljuka reke Krke okoli mestnega jedra. Bržčas je tudi zato Novo mesto prejelo dve vidni evropski nagradi. Leta 2007 specialno nagrado za okljuk reke Krke in nepotvorjene nabrežine ter lani nagrado švicarske turistične organizacije za najlepše rečno mesto v Sloveniji," je ob tem povedal direktor Zavoda za turizem Novo mesto Ivo Kuljaj.

‹ nazaj

Komentarji (3)

2.2.2010OceniTomaž 
Akcija že poteka in to ne pod Kuljajem in Muhičem! Sramota! http://www.lokalno.si/si/aktualno/ljudje/?id=26020
2.2.2010OceniSlauc 
Da vas ni sram, bede jedne. Ne tega, da ste zraven, ampak da ste lepo zamolčali, da akcija potek v Nm že več kot dva meseca in to NE z angažmajem Muhiča in Kuljaja!!! Jebemti pa take loleke lažnjive....
2.2.2010OceniSlauček 
Seveda, pozabil sem še omeniti, da če je kaj farsa so to tile natečaji o urejenosti. Naj g. Kuljaj prosim pove kaj so torej naredili pod njegovim visoko strokovnem in profesionalnem vodstvu za ureditev brežin, okljuka itd. Sej nima kaj povedati, klinc! Tisto nagrado si pa sam ve kam lahko vtakne...potrata občinskega denarja in samopromocija šerifovega deputyja. Kar sem jaz opazil v zvezi s tisto famozno nagrado entente florale al kaj je že bila, so bila to jebena grda korita na mostu, ki so jih itak takoj v Krko zmetali, kar štejem falotom še v dobro, ker je vse skupaj zgledalo kot v enem zarukanem oberkrajnerskem selu. Lejte, pobje, pridelovalci cvička, pejte lepo nazaj od koder ste prišli in se ne mešajte v zadeve mesta, ker ne štekate sploh kaj naj bi pomenilo voditi urbano sredino. Sicer pa smo si sami krivi, vsi ti boleki so izbrani s strani nas. Torej, a ni že cajt da se jim enga fakerja pokaže in nagoni nazaj v njihove luknje? Lp, Slauček

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava