Kljub krizi dr. Ljubica Jelušič v Belokranjcih vidi optimiste

27.11.2009 | 06:40

Dr. Bruno Ravnikar (na desni) je postal častni metliški občan.

Dr. Bruno Ravnikar (na desni) je postal častni metliški občan.

Metlika - V športni dvorani pri tukajšnji osnovni šoli je bila sinoči osrednja slovesnost ob metliškem občinskem prazniku, ki ga Metličani praznujejo v spomin na 26. november 1942, ko so partizani na Suhorju uničili sovražno postojanko. Slavnostna govornica je bila ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič, ki je pohvalila optimistične Belokranjce ter izrazila upanje, da bo čim prej zgrajena tretja razvojna os. Spomnila je tudi na vojne dogodke.

Metliška županja Renata Brunskole je predstavila, kaj vse so v občini zgradili v minulem letu, a tudi, kaj jih čaka v prihodnje. Sicer pa so izročili zahvale Jožici Penica, Veri Kostelec in Dragu Kramariču, ki so med osamosvojitveno vojno skrivali orožje v svojih hišah, na katerih so letos odkrili spominske plošče. Plakete kot najvišja občinska priznanja so prejeli Prostovoljno gasilsko društvo Lokvica, Alojz Štefanič in Jožef Prus, častni metliški občan pa je postal dr. Bruno Ravnikar.

V kulturnem programu pa so nastopili pevki Ivanka Kraševec in Tjaša Zirkelbach, Mestna godba Metlika, Tamburaški orkester osnovne šole Metlika ter folklorna skupina Ivan Navratil.

Besedilo in fotografije: M. Bezek-Jakše

Galerija

Komentarji (2)

27.11.2009Ocenimarjan 
JA, so optimistični. Ko se ga napijejo. Sicer pa je vse skupaj zelo kislo. Če Ljubica želi še več optimizma in vlada ne bo pri tem nič ukrenila, bomo to dosegli samo, če se bo še več belokranjcev vsak dan napilo. Feštanje je samo delček od "kruha in iger" za butlne. Bela krajina si zaluži vseeno kaj več.
28.11.2009OceniSandi 
Nam že vedeževalce in jasnovidke pošiljajo? Slabo se nam piše.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava