© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Ideja za darilo
Čas branja 1 min.

Recept: Vroča čokolada na palčki


Uredništvo revije Dober tek
6. 12. 2025, 13.00
Posodobljeno
13:57
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ne samo v zimskih mesecih, tudi sicer nas čokolada praviloma vedno razveseli in pogreje.

Vroča čokolada na palčki.
Uredništvo revije Dober tek
Vroča čokolada na palčki je lahko tudi darilo.

Sestavine:

sončnično olje za lončke
300 g temne, mlečne ali bele čokolade (ali mešanica vseh)

za okras


čokoladne kapljice, mrvice, mini karamele ali narezane sladkorne palčke z okusom mete

potrebujemo še:
6–8 papirnatih modelčkov za mafine
čopič za pecivo
6–8 malih plastičnih lončkov sadnih skut ali drugih lončkov s prostornino približno 0,5 dl
6–8 lesenih palčk
celofan in okrasni trak za zavijanje
6–8 samolepilnih lističev ali nalepk

Postopek:

1. V sredino modelčkov za mafine zarežemo majhno luknjo in jih shranimo za pozneje.

Preberite še

2. Čopič za pecivo pomočimo v sončnično olje in z njim zelo na tanko premažemo notranjost lončkov.

3. Čokolado nalomimo na koščke in jo damo v skledo. V mikrovalovni pečici jo segrevamo večkrat po pol minute, dokler ni tekoča, in jo vsakokrat premešamo. Lahko pa jo stopimo v ognjevarni posodi, ki jo postavimo nad kozico z vodo, ki rahlo vre. Če uporabljamo različne vrste čokolade, stopimo vsako posebej.

4. Stopljeno čokolado pazljivo vlijemo v lončke. V sredino vsakega potisnemo palčko in okrog nje potresemo poljuben okras.

5. Na vsak lonček poveznemo papirnat modelček za mafine, tako da pokrije čokolado, lesena palčka pa sega skozi luknjico v sredini. Čokolado postavimo v hladilnik, da se strdi.

6. Naslednji dan čokolado pazljivo vzamemo iz lončkov. Papirnate modelčke zavržemo. Vsako čokoladico zavijemo v celofan, ki ga prevežemo z okrasnim trakom, na ovoj pa nalepimo samolepilni listič ali nalepko z navodilom: »Zmešaj z vročim mlekom.«

E-novice

Prijavite se na e-novice in bodite vedno na tekočem z novicami, dogodki in zgodbami iz vašega okolja.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.