Recept: Vroča čokolada na palčki
Ne samo v zimskih mesecih, tudi sicer nas čokolada praviloma vedno razveseli in pogreje.
Sestavine:
sončnično olje za lončke
300 g temne, mlečne ali bele čokolade (ali mešanica vseh)
za okras
čokoladne kapljice, mrvice, mini karamele ali narezane sladkorne palčke z okusom mete
potrebujemo še:
6–8 papirnatih modelčkov za mafine
čopič za pecivo
6–8 malih plastičnih lončkov sadnih skut ali drugih lončkov s prostornino približno 0,5 dl
6–8 lesenih palčk
celofan in okrasni trak za zavijanje
6–8 samolepilnih lističev ali nalepk
Postopek:
1. V sredino modelčkov za mafine zarežemo majhno luknjo in jih shranimo za pozneje.
2. Čopič za pecivo pomočimo v sončnično olje in z njim zelo na tanko premažemo notranjost lončkov.
3. Čokolado nalomimo na koščke in jo damo v skledo. V mikrovalovni pečici jo segrevamo večkrat po pol minute, dokler ni tekoča, in jo vsakokrat premešamo. Lahko pa jo stopimo v ognjevarni posodi, ki jo postavimo nad kozico z vodo, ki rahlo vre. Če uporabljamo različne vrste čokolade, stopimo vsako posebej.
4. Stopljeno čokolado pazljivo vlijemo v lončke. V sredino vsakega potisnemo palčko in okrog nje potresemo poljuben okras.
5. Na vsak lonček poveznemo papirnat modelček za mafine, tako da pokrije čokolado, lesena palčka pa sega skozi luknjico v sredini. Čokolado postavimo v hladilnik, da se strdi.
6. Naslednji dan čokolado pazljivo vzamemo iz lončkov. Papirnate modelčke zavržemo. Vsako čokoladico zavijemo v celofan, ki ga prevežemo z okrasnim trakom, na ovoj pa nalepimo samolepilni listič ali nalepko z navodilom: »Zmešaj z vročim mlekom.«
E-novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se