Krmeljska kuharska ekipa na kulturnem bazarju


31. marca je v organizaciji Ministrstva za kulturo, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Ministrstvom za zdravje s častnim pokroviteljem Slovenske nacionalne komisije za UNESCO v Ljubljani potekal tradicionalni kulturni bazar.
Na povabilo Anke Peljhan, vodje projekta KuhnaPaTo, je kuharska ekipa Knapec iz Osnovne šole Krmelj v Cankarjevem domu številni strokovni javnosti predstavila raznolikost kulturno-kulinaričnega bivanja prednikov, poslanstvo projekta, njegov izobraževalni pomen in cilje.
Anja Gruden, Jessica Jaklič, Laura Kos in Sabina Zaman so pod mentorstvom učiteljice Tatjane Selak pripravile sladki ajdov potanc in koruzni potanc s sezonskim nadevom (čemaž in drobnjak). Fižolove kroglice z ajdovo kašo, skuto in suhimi slivami pa so bile podlaga za letos aktualno kulinarično kombinacijo, jabolko in med.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se