Bila je veeeliiikaaa Beti




Včeraj zvečer so v Gostišču Veselič v Podzemlju zaključili drugo sezono prireditev, ki so jih zaposleni v gostišču pripravljali v sodelovanju s Tonijem Gašperičem in Ljudsko knjižnico Metlika pod skupnim naslovom Bilo je. Zadnja prireditev v tej zimi je presegla vse rekorde, saj jo je obiskalo več kot 100 ljudi in tako so do zadnjega kotička zasedli lokal.
Tako dobra udeležba pa je razumljiva, saj je beseda tekla o veliki, torej nekdanji tovarni Beti, ki ni bila zgolj v Metliki, ampak tudi v Črnomlju, Mirni Peči, Dobovi, Ljubljani, Žakanju in Krstinji. V najboljših časih je imela celo 2.200 zaposlenih, mnogi od njih pa so prišli včeraj obujat spomine in marsikomu se je ob spominu na tiste lepe čase, ko je Beti cvetela, orosilo oko.
O tem, kako je bilo nekdaj, so poleg Tonija Gašperiča, ki je bil tudi sam 19 let zaposlen v Beti, obujali spomine še Vera Jakša in Marjan Cerjanec. Kako je danes, ko okrog 160 zaposlenih proizvaja zgolj prejo, pa je povedala direktorica Maja Čibej.
Ker je Ana Šuštaršič, ki je 19 let delala v Betini menzi, kuhala najboljši ričet, so z njim postregli tudi tokrat. Vsakemu posebej pa ga je v krožnike nametala prav Ana, ki ni pozabila pripomniti, da takrat niso jedli s krožnikov, ampak iz skodelic. Za popestritev večera sta zaigrala učenca Glasbene šole Lipičnik, zraven pa je pelo kar vse gostišče.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se