FOTO: Zakuhali smo piščančji ajmoht s cvičkom in zelje s krompirjem
Da na OŠ Drska znajo dobro kuhati, so že večkrat dokazali. Pa ne le njihove kuharice ...

OŠ Drska že od začetka, to je 14 let, sodeluje v projektu Kuhnapato. V sredo, 12. 3. 2025, so se predstavniki učencev 3. in 6. razreda udeležili predstavitve slovenskih šol v kuhanju enolončnic. Kuhali smo v nakupovalnem centru Citypark v Ljubljani. S kuhanjem smo sodelovali pri obujanju slovenske kulinarične dediščine. Dogodek je bil tekmovalno – promocijskega značaja, z namenom spodbuditi otroke k dolgoročnemu pomnjenju veščin in okusov ter navdušiti slovensko javnost za pripravo tradicionalnih enolončnic.
Naši učenci so pripravljali piščančji ajmoht s cvičkom in zelje s krompirjem. Strokovna komisija v sestavi: Zala Pungeršič, Špela Ankele in Živan Jovanović je izbrala štiri jedi, ki bodo v aprilu vsak teden zasedle posebno mesto na meniju Restavracij Interspar po vsej Sloveniji. Naša nagrajena jed, ajmoht s cvičkom bo prva na vrsti. Kuhala se bo med 21.04. – 03.05.2025.

Čestitamo kuharskim mojstrom OŠ Drska, ki so bili najmlajši prejemniki zlatega priznanja in dokazali, da dobro poznajo dolenjske jedi, imajo dobrokuharsko znanje, veščine, dobro voljo in so zato zelo uspešni.
E-novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se