Zvečer učimo, dopoldne delimo: baklave, sirnice,...


V Novem mestu je ta teden zaživel projekt Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto Dobiš-dobim, s katerim želijo povečati socialno vključenost priseljencev, še posebej tistih najranljivejših med njimi, to so ženske, nepismeni, otroci/mladina in starejši.
Projekt Dobiš – dobim gradi na njihovih obstoječih znanjih in talentih in jim omogoča, da jih po različnih poteh predstavijo širši družbi. Tako svoje kuharske veščine predstavljajo s peko brezplačnih posladkov za tri restavracije (hostel Situla, pizzerjia Novljan in gostišče Loka) ter z vodenjem kuharskih delavnic, ki vsako popoldne potekajo v kuhinji Čajarne Stari most, kjer sladico prejmete ob napitku po 20. uri. Udeležence in udeleženke na delavnicah naučijo priprave tradicionalnih slaščic po originalnih recepturah, kot so baklava, sinrica, lokum,….
V dopoldanskem času se priseljenke, ki obvladajo kvačkanje, dobivajo z oblikovalkama Tanjo Kraševec in Zvonko Jakopin in s tradicionalno veščino ustvarjajo sodobne trendi izdelke.
Kako se imajo v kuhinji in zunaj nje, boste v sliki in besedi našli na FB strani društva za razvijanje prostovoljnega dela.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se