© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zvečer učimo, dopoldne delimo: baklave, sirnice,...


M. M., foto: Fb stran DRPD
3. 6. 2015, 13.00
Posodobljeno
02. 07. 2015 · 12:48
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

baklava.jpg
Utrinek s kuharske delavnice v čajarni...
kvackanje.jpg
... in delavnice kvačkanja.

V Novem mestu je ta teden zaživel projekt Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto Dobiš-dobim, s katerim želijo povečati socialno vključenost priseljencev, še posebej tistih najranljivejših med njimi, to so ženske, nepismeni, otroci/mladina in starejši.

Projekt Dobiš – dobim gradi na njihovih obstoječih znanjih in talentih in jim omogoča, da jih po različnih poteh predstavijo širši družbi. Tako svoje kuharske veščine predstavljajo s peko brezplačnih posladkov za tri restavracije (hostel Situla, pizzerjia Novljan in gostišče Loka) ter z vodenjem kuharskih delavnic, ki vsako popoldne potekajo v kuhinji Čajarne Stari most, kjer sladico prejmete ob napitku po 20. uri. Udeležence in udeleženke na delavnicah naučijo priprave tradicionalnih slaščic po originalnih recepturah, kot so baklava, sinrica, lokum,….

Preberite še

V dopoldanskem času se priseljenke, ki obvladajo kvačkanje, dobivajo z oblikovalkama Tanjo Kraševec in Zvonko Jakopin in s tradicionalno veščino ustvarjajo sodobne trendi izdelke.

Kako se imajo v kuhinji in zunaj nje, boste v sliki in besedi našli na FB strani društva za razvijanje prostovoljnega dela.

E-novice

Prijavite se na e-novice in bodite vedno na tekočem z novicami, dogodki in zgodbami iz vašega okolja.

Hvala!

Vaša prijava je bila sprejeta.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.