Recept: Fižolovi piškoti

##IMAGE-4011073##
Težko bi verjeli, da so to piškoti s fižolom ...
Sestavine
250 g ovsenih kosmičev
130 g polnozrnate pirine moke
1 žlička pecilnega praška
1 žlička sode bikarbone
naribana lupinica 1 limone
½ žličke fine morske soli
250 g kuhanega belega fižola
70 ml oljčnega olja
160 g nerafiniranega trsnega sladkorja (ali rjavega sladkorja)
1 veliko jajce
70 g nasekljanih datljev
sezam za povaljanje
PRIPRAVA
1.
Pečico segrejemo na 180 °C. Velik pekač obložimo s papirjem za peko. Ovsene kosmiče v multipraktiku zmeljemo v grobo moko. Zmlete kosmiče v veliki skledi zmešamo s pirino moko, pecilnim praškom, sodo, limonovo lupinico in soljo.
2.
Fižol skupaj z oljčnim oljem v multipraktiku gladko zmeljemo. Dodamo sladkor, jajce in vaniljevo aromo in spet zmiksamo v gladko maso. Fižolovo zmes prelijemo na suho mešanico in mešamo, da se sestavine malo povežejo. Po vrhu potresemo datlje in zmešamo
3.
Sezam stresemo v skledico. Za kolačke zajemamo veliko žlico testa, ki ga oblikujemo v kroglico in povaljamo v sezamu. Položimo jo na pekač in malo sploščimo z dlanjo. Ponovimo s preostalim testom. Med kolački na pekaču naj bo vsaj 2 cm prostora, ker bodo narasli. Pečemo jih 15 do 20 minut, da se sezam ob robovih zlato obarva. Ohladimo in jemo kot zdrav posladek ali za malico.
E-novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se