Dolenjski list
© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Predstavili so se s krapovim golažem, škocjanskimi žganci ...


M. M., foto: kuhnapato.si
16. 5. 2013, 15.00
Posodobljeno
01. 06. 2013 · 12:29
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

kuh_11.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
kuh_15.jpg
Arhiv Dolenjskega lista

Kot smo napovedali, se je včeraj v Dvorcu Zemono v kuhanju pomerilo 15 najboljših skupin osnovnošolcev Slovenije, ki se jim je uspelo prebiti skozi deset regijskih tekmovanj in tri polfinalna srečanja. Predstavile so se tudi skupine Jagodke z novomeške OŠ Drska (s krapovim golažem in tovorno potico; mentor Jožica Muhič), Škocjanski krapi z OŠ Frana Metelka (s krapovim paprikašem in škocjanskimi žganci; mentorja Sabina Klemenčič in Janez Trk) in Knapec z OŠ Krmelj (z ribjim filejem na špinačnem pireju in zaroštanim močnikom; mentor Tatjana Selak).

A zmago so si tokrat skuhali Soški kuharji iz Kobarida, Šturke iz Ajdovščine in Perkmandeljci iz Hrastnika.

15 osnovnošolskih kuharskih skupin se bo širši javnosti vnovič predstavilo še 8. junija na Pogačarjevem trgu v Ljubljani v obliki t.i. revije slovenskih lokalnih jedi. Podrobnosti najdete na spletni strani tekmovanja.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.