© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Lokalni okusi in nova znanja


L. M., foto: CPT Krško
11. 1. 2020, 11.30
Posodobljeno
29. 01. 2020 · 11:40
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

okusi_001.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
OKUSI 001
okusi_009_0001.jpg
Lepa udeležba turističnih ponudnikov s Posavja na dvodnevnem izobraževanju.
okusi_007.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
okusi_004.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
Mira Semić

Center za podjetništvo in turizem Krško je na posestvu Tri lučke v okviru SPOT svetovanje Posavje izvedel strokovno usposabljanje z naslovom Odličnost v gastronovmiji.

Slovenija bo postala Evropska gastronomska regija za leto 2021 in zato so v Posavju na to temo organizirali dvodnevno izobraževanje, namenjeno malim in srednjim podjetjem na področju turizma, da bi dvignili kakovost gastronomske ponudbe. Izobraževanje je potekalo teoretično in praktično z okušanjem jedi iz sladkovodnih rib ter kombiniranju z vini in pivi.

Tematiko osnove senzorične analize vina ter kombinacijo hrane in vina je predstavila vinska akademičarka v širši regiji in direktorica kulinaričnega vodnika Gault & Millau Slovenija Mira Semić.

Tematiko osnove strežbe hrane in pijače ter pomen izbire lokalnih dobaviteljev (kakovost surovin) sta predstavila dva lokalna priznana kuharja in sommelierja: Jure Tomiča (Ošterija Debeluh) in Grega Repovž (Gostilna Repovž).

Kot pravi Ksenja Kragl iz Centra za podjetništvo in turizem Krško, se je dvodnevnega izobraževanja udeležilo lepo število turističnih ponudnikov iz Posavja, ki si želijo tesnejšega povezovanja, lažjo dostopnost lokalnih pridelkov ter dvig kakovosti ponudbe in storitev na nivoju regije.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.