Kako certificirati lokalno in hišno jed?

V Deželi kozolcev v Šentrupertu je bila včeraj delavnica oblikovanja ponudbe jedi in pijač za vključitev v Kolektivno tržno znamko Dobrote Dolenjske. Udeležilo se je je več kot 20 gostinskih ponudnikov z območja celotne Dolenjske, ki so spoznavali postopek certificiranja hišnih jedi in jedi iz Kulinarične piramide Dolenjske.
Kot so sporočili organizatorji, sta postopek pridobitve certifikata sta predstavila dr. Janez Bogataj in dr. Tanja Lešnik Štuhec. Podala sta tudi nekaj praktičnih izkušenj s terena in s konkretnimi priporočili za pripravo jedi in pijač zagotovo prispevala k oblikovanju dolenjskih kulinaričnih presežkov.
Poleg postopka pridobitve certifikata za jedi in pijače, je bil predstavljen tudi postopek pridobitve certifikata za organizirane kulinarične prireditve in dogodke, ki so organizirani na območju Dolenjske regije, ki na severu meji na reko Savo, na zahodu sega do Blok in Kolpe, na jugu in vzhodu pa do državne meje.
"Pridobljen certifikat in pravica do uporabe kolektivne tržne znamke Dobrote Dolenjske pomenita priznanje dosežene kakovosti izvora-porekla, s katerim ponudniki jedi in pijač ter organizatorji kulinaričnih prireditev svojim gostom in obiskovalcem zagotavljajo izvor-poreklo živil oz. vir receptur in kulturne dediščine ter pričakovano kakovost z zgodbo Dobrot Dolenjske," pravijo organizatorji dogodka.
Zainteresirani gostinski ponudniki in organizatorji kulinaričnih prireditev in dogodkov postopek pridobitve certifikata Dobrote Dolenjske pričnejo tako, da se prijavijo na razpis za pridobitev pravice do uporabe Kolektivne tržne znamke Dobrote Dolenjske, ki je objavljen na spletni strani www.dobrote-dolenjske.si, pod zavihkom Razpis. Rok za prijavo za jedi in pijače v gostinskih obratih je 20. junij 2014, rok za prijavo kulinaričnih prireditev in dogodkov pa je 30 dni pred dogodkom. Prijave zbirajo na info@dobrote-dolenjske.si ali 07 34 82 225.
Po zaključku delavnice je Špela Smuk, predstavnica organizatorja prvega mednarodnega festivala "Marmelada 2013" Društva za razvoj in oživitev Trebnjega, predstavila osnutek programa letošnjega Festivala "MARMELADA 2014", ki bo v soboto, 4. 10. 2014, v Deželi kozolcev v Šentrupertu, in k soustvarjanju najslajšega festivala v Sloveniji povabila vse prisotne.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se