FOTO: Pod Trško goro sta se cedila med in mleko



Zavod Čebela je včeraj popoldne na novomeškem Grmu - Centru biotehnike in turizma pod Trško goro pripravil brezplačno delavnico, na kateri je okoli 40 udeležencev spoznavalo uporabo medu v kulinariki. Kuhali in pekli so z medom, pa ne le slaščice.
Pripravili so medeno pečenko, krompirjeve svaljke z orehi in medom, solate z medenimi prelivi, medeno potico, pirin medeni šarkelj, medeno rulado... Pekli so tudi medenjake in medene kolačke. Nekaj dobrot si lahko ogledate v galeriji.
Andreja Stankovič, priznana čebelarka in uveljavljena rokodelka, pobudnica delavnice, ki je na šoli potekala pod mentorstvom Marice Drmaž, pravi, da sladkor v kulinariki povsod lahko nadomestimo z medom, upoštevati pa moramo, da je slajši, zato ga damo 20 do 30 odst. manj. O vsestranski uporabi medu priča tudi napotek, da ga lahko uporabimo kot zdravilo pri opeklinah in drugih ranah na koži.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se