Dolenjski list
© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

FOTO: Pod Trško goro sta se cedila med in mleko


I.N.
18. 12. 2013, 09.20
Posodobljeno
19. 12. 2013 · 06:33
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

medenejedi_001.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
medenejedi 001, medenejedi_001
medenejedi_042.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
Medeni kolački (Foto: I. Novak)
medenejedi_048.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
Lectovo pecivo. (Foto: I. Novak)

Zavod Čebela je včeraj popoldne na novomeškem Grmu - Centru biotehnike in turizma pod Trško goro pripravil brezplačno delavnico, na kateri je okoli 40 udeležencev spoznavalo uporabo medu v kulinariki. Kuhali in pekli so z medom, pa ne le slaščice.

Pripravili so medeno pečenko, krompirjeve svaljke z orehi in medom, solate z medenimi prelivi, medeno potico, pirin medeni šarkelj, medeno rulado... Pekli so tudi medenjake in medene kolačke. Nekaj dobrot si lahko ogledate v galeriji.

Andreja Stankovič, priznana čebelarka in uveljavljena rokodelka, pobudnica delavnice, ki je na šoli potekala pod mentorstvom Marice Drmaž, pravi, da sladkor v kulinariki povsod lahko nadomestimo z medom, upoštevati pa moramo, da je slajši, zato ga damo 20 do 30 odst. manj. O vsestranski uporabi medu priča tudi napotek, da ga lahko uporabimo kot zdravilo pri opeklinah in drugih ranah na koži.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.