Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
četrtek, 21. november 2024
17:00 Lutkovna predstava "Sovica Oka" Svetlane Makarovič, KCJT Novo mesto
17:00 Otroška predstava V knjigi skriti zaklad, Hiša žive dediščine Bela Cerkev
18:00 Pogovor z Miriam Drev, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto
19:00 Koncert Mešanega pevskega zbora Krka ''Kot Krka se vije pesem'', Dvorana Krka Novo mesto
petek, 22. november 2024
17:00 Državno prvenstvo v športni gimnastiki, ŠD Leona Štuklja Novo mesto
VečBela krajina
četrtek, 21. november 2024
17:00 Semiški knjižni moljčki, Krajevna knjižnica Semič
17:00 Delavnica ročnih del - klekljanje, Krajevna knjižnica Semič
18:00 Prijatelji mladih – 70 let ZPMS - (dokumentarni film), KD Metlika
18:00 Pogovorni večer "Down for Castle", Mladinski prostor Semič
VečPosavje
četrtek, 21. november 2024
10:30 Dan odprtih vrat, VDC Krško - Leskovec Leskovec pri Krškem
19:00 Koncert Večer samospevov: Iz srca Evrope. Preko Alp, po Seni in Renu, Viteška dvorana Brežice
19:00 Moški večer z dr. Jožetom Možino: Ali so travme naših prednikov res zapisane v našem genskem zapisu?, KD Sevnica
petek, 22. november 2024
11:15 Predavanje dr. Luke Ilića: Čezmejni reformator: Istran Matija Vlačič Ilirik (Matthias Flacius Illyricus), Viteška dvorana Brežice
Več21.11.2024 | 18:30 | Renata Mikec
Na nedavni tradicionalni prireditvi, ko je Argeta predstavila nove okuse svojih prestižnih mesnih namazov Argeta Exclusive – tokrat je bilo to v vinski kleti Posavskega muzeja Brežice –, je bil tudi chef Oštarije Debeluh Jure Tomić. Pridružil se je namreč vrhunski kulinarični družini, ki oblikuje te posebne Argetine okuse in v kateri je zdaj 12 izjemnih regionalnih kulinaričnih chefov. Med njimi so tudi: Luka Košir, Gregor in David Vračko, Nina Čarman, Igor Jagodic in Filip Matjaž. V sodelovanju z Argeto je tudi Tomič ustvaril nov okus tega priljubljenega namaza. Gre za pašteto z okusom teletine, obogateno s črno trobento in cvetom koromača. Jure sicer pravi, da je najpomembnejša sestavina kulinarike gostoljubnost, zato pri Debeluhu pogosto lahko srečamo prepoznavne obraze. »Včasih se zgodi, da več časa preživim s svojimi gosti za mizo kot pa v kuhinji,« pravi smeje ta kulinarični mojster. Prav zato je Argeta v sodelovanju s Tomićem pripravila virtualni tečaj gostoljubnosti in ga obogatila z zanimivim priročnikom. Druženje je glasbeno obogatil Petar Grašo, ki je tudi sam velik ljubitelj Tomićeve kuhinje in pogost gost pri brežiškem Debeluhu. Na fotografiji je ob Tomiću (levo) in Grašu (desno) tudi direktorica raziskav in razvoja v strateškoposlovni enoti delikatesnih namazov v Atlantic Drogi Kolinski.
Slika 1: Tomić ustvaril Argetin namaz
Povezane objave
Ocene komentarjev