gospodarstvo

Akrapovič zanika politično sodelovanje z Lotričem

26.10.2024 | 10:20 | STA

Ljubljana/Ivančna Gorica - Podjetnik Igor Akrapovič zanika kakršnokoli politično udejstvovanje kot tudi aktivni vstop v politiko s predsednikom DS Markom Lotričem. Ta ga je namreč navajal med sodelavci, s katerimi snuje nov politični projekt. Lotrič je včeraj poudaril, da je Akropoviča navajal med tistimi, ki sodelujejo v razvojni iniciativi, ne pa pri ustanavljanju stranke.

Igor Akrapovič (Foto: G. S., arhiv DL)

Igor Akrapovič (Foto: G. S., arhiv DL)

Akrapovič je namreč medijem poslal pisno izjavo, v kateri je demantiral "vsakršno informacijo oz. objavo o mojem aktivnem vstopu v politiko z Markom Lotričem".

Ob tem je pojasnil, da se z aktualnim predsednikom DS poznata še iz časov njegovega sodelovanje v upravnem odboru Kluba slovenskih podjetnikov (SBC) in zatem nadaljnjega sodelovanja v državnem svetu. Tam sta po Akrapovičevih navedbah z Lotričem sodelovala pri informiranju javnosti o pobudi Jek 2, ki zastopa interes podjetnikov, potencialnih vlagateljev v projekt drugega bloka jedrske elektrarne Krško.

"Kot strokovni svetovalec v okviru omenjene teme ne izključujem sodelovanja s posamezniki ali organizacijami, nikakor pa ne gre za kakršnokoli politično udejstvovanje," je Akrapovič še navedel v sporočilu.

Lotrič pa je na povpraševanje STA, ali je torej z Akrapovičevim imenom operiral brez njegovega dovoljenja, odgovoril, da je skladno z Akrapovičevo privolitvijo komentiral, da sodeluje v njihovi razvojni iniciativi, ne pa pri ustanavljanju politične stranke.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava