družabno

Občinski vrh na maratonu

12.10.2024 | 11:30 | Renata Mikec
Foto: R. N.

Tako sta na nedavni prireditvi Novomeški polmaraton sodelovala tudi novomeški župan Gregor Macedoni, ki je pretekel petkilometrsko traso, in podžupan Urban Kramar, ki si je zadal še enkrat daljši podvig, saj je tekel na 10 kilometrov. Oba sicer rada tečeta, a kot pravita – bolj priložnostno, saj jima natrpani urniki ne dopuščajo redne tovrstne rekreacije.

Gregor Macedoni

Gregor Macedoni

Župan Macedoni na največjem tekaškem dogodku na Dolenjskem sodeluje že vse od prve izvedbe, medtem ko je Kramar, nekoč aktiven nogometaš, sprva sodeloval pri organizaciji, zadnji dve leti pa teče na srednji razdalji. Sta pa oba s tekom očitno okužila tudi sodelavce na občini, saj je ekipa vsako leto številnejša. Kot sta nam povedala, se spogledujeta tudi z daljšima razdaljama, za zdaj pa jima krajša in slikovita trasa ob reki Krki zadostuje.

Urban Kramar

Urban Kramar

Na svoj podvig sta ponosna in tudi na to, da aktivno sodelujeta pri eni najodmevnejših športno-rekreativnih prireditev v Novem mestu. Zdrav duh v zdravem telesu je zagotovo tudi geslo za boljše in prizadevnejše delo na občini.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava