posavje

Podpisali pogodbo za rekonstrukcijo objekta ''Cenko''

23.9.2024 | 18:30 | M. K.
Foto: Občina Sevnica

Sevnica - V prostorih poslovnega objekta na Trgu svobode v Sevnici je danes potekal podpis pogodbe za rekonstrukcijo za potrebe Zdravstvenega doma Sevnica. Dela bo izvedlo z javnim naročilom izbrano podjetje GES, gradbeništvo, energetika, sanacija iz Štor.

Srečko Ocvirk, Vladimira Tomšič in Jože Hartl

Srečko Ocvirk, Vladimira Tomšič in Jože Hartl

Župan Občina Sevnica Srečko Ocvirk je ob podpisu pogodbe poudaril, da bo obnova objekta zahtevna. Občina je kot lastnik objekta, ki ga je v letu 2021 odkupila od Mercatorja, tega v upravljanje že predala zdravstvenemu domu, ki je tudi pripravil investicijsko dokumentacijo. Občina bo projekt obnove vodila. Za investicijo so namenjena sredstva iz občinskega proračuna, pridobljena pa so bila tudi sofinancerska sredstva s strani Ministrstva za zdravje. Obnovljenih bo dobrih 650 kvadratnih metrov površin.

V pritličju objekta je v preteklosti delovala trgovina, zato sta bila v njem tudi hladilnica in skladišče za pokvarljivo hrano, v kleti pa je bilo večje skladišče za blago, servisni prostori ter zaklonišče.

Objekt Cenko

Objekt Cenko

Podpisali pogodbo za rekonstrukcijo objekta ''Cenko''

Direktor podjetja GES Jože Hartl je izpostavil, da kljub temu, da je objekt v središču mesta, večjih vplivov na vsakdanje življenje prebivalcev ne pričakujejo.

Direktorica ZD Sevnica Vladimira Tomšič je poudarila, da je objekt na odlični lokaciji, saj se nahaja v neposredni bližini železniške postaje, prav tako je matična stavba zdravstvenega doma zelo blizu. V stavbi je predviden rehabilitacijski center, kjer se bodo izvajali programi fizioterapije in centra za krepitev zdravja. Zdravstveni dom bo širil programe rehabilitacije, pričakujejo tri nove sodelavce s področja fizioterapije.

Pogodbena vrednost projekta je 1.888.994 evrov z vključenim DDV.

Po podpisu pogodbe je stekla uvedba v delo, izvajalec pa bo dela začel v naslednjih dneh. Zaključek projekta je predviden za konec oktobra leta 2025.

‹ nazaj

Galerija (5)

Objekt Cenko (1)
Objekt Cenko (2)
Objekt Cenko (3)
Ocvirk_Hartl
Ocvirk_Tomšič_Hartl

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava