dolenjska

S prvim šolskim dnem konec zapore

29.8.2024 | 17:30 | M. Ž.

Prenova Westrove ulice bo kmalu končana – S prvim šolskim dnem bo po njej lahko stekel promet – Za dokončanje vseh del bo občasno izven prometnih konic vzpostavljena delna zapora

Novo mesto - Pred vrati je novo šolsko leto, prenova Westrove ulice v Novem mestu, ki je zaradi bližine največjega šolskega centra v Sloveniji prometno zelo obremenjena, pa je v polnem teku. Ali bo popolna zapora pravočasno odpravljena, da se ne bi v tem delu mesta zgodil pravi prometni kolaps?

V tem tednu na Westrovi ulici polagajo grobi asfalt. (Foto: I. K.)

V tem tednu na Westrovi ulici polagajo grobi asfalt. (Foto: I. K.)

Na Mestni občini Novo mesto so pojasnili, da je ureditev 150-metrskega odseka Westrove ulice od križišča s Šegovo ulico do križišča z Volčičevo, ki jo financira občina, v zaključni fazi, del Westrove s prehodom čez železnico, ki jo sofinancira država, pa ni del tega projekta. Doslej so naredili ločen sistem meteorne in fekalne kanalizacije, odvodnjavanje ceste, obojestranske površine za pešce in kolesarje in nov telekomunikacijski vod, v nadaljevanju bodo postavili svetilke ulične razsvetljave in uredili prometno signalizacijo.

V tem tednu bodo, kot so navedli v kabinetu župana, položili grobi asfalt, tako da bo s prvim šolskim dnem promet lahko stekel, popolna zapora pa bo odstranjena. »Prav tako bo omogočena hoja pešcem in vožnja kolesarjem. Za dokončanje vseh del bo občasno izven jutranjih in popoldanskih prometnih konic po potrebi vzpostavljena delna zapora z ročnim usmerjanjem prometa.« Dela bodo potem nadaljevali na bližnjem 100-metrskem odseku slepe Šegove ulice. Vrednost celotne naložbe je 747.714 evrov.

Westrova ulica med prenovo (Foto: MO NM)

Westrova ulica med prenovo (Foto: MO NM)

Občino smo še povprašali, ali morda razmišljajo o prenovi bližnje Volčičeve ulice, ki je tudi v slabem stanju, po njej pa do šolskega centra in nazaj vsak dan hodi ogromno dijakov, ki se tako izognejo prometni Šegovi ulici. Pojasnili so, da prenove te ulice trenutno nimajo v načrtu.

V bližini, na Šegovi ulici, pa so se začela pripravljalna dela za gradnjo oskrbovanih stanovanj. Na parkirišču pred tako imenovanimi upokojenskimi bloki naj bi do konca prihodnjega leta že stali zgradbi z dvajsetimi oskrbovanimi stanovanji, namenjenimi starejšim, še mobilnim občanom, ki jih gradi Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja. Kot so povedali na novomeški občini, sprememba prometnega režima za zdaj še ni predvidena.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava