FOTO: Sejem Agra, 62.-ič tradicionalno svež!

21.8.2024 | 08:30

Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA bo letos v Gornji Radgoni od 24. do 29. avgusta tudi ob svoji 62. ponovitvi ohranil sloves največjega in najpomembnejšega kmetijsko-živilskega sejma v tem delu Evrope. Z več kot 1700 razstavljavci iz več kot 30-ih sodelujočih držav bo ponujal vrhunsko tehniko, opremo in sredstva za kmetijstvo, gozdarstvo, vinarstvo in živilstvo. S strokovnimi razstavami živali in predstavitvami v maneži bo prikazal najboljše rejske dosežke in vabil s sonaravnimi praksami in nasveti v sejemske vrtove. Povezoval bo s strokovnimi in stanovskimi srečanji in nazdravil uspešnemu poslovnemu, strokovnemu in prijateljskemu druženju z najboljšimi kmetijskimi pridelki ter nagrajenimi prehranskimi izdelki in vini. V družbi Vinske kraljice Slovenije se bodo še posebej zlatile žlahtne kapljice jubilejnega, 50. ocenjevanja Vino Slovenija Gornja Radgona. Država partnerica sejma bo Bolgarija. Ob njej bodo najvidnejši domači in tuji ponudniki ter ključne slovenske državne, gospodarske in strokovne organizacije predstavile pogled v prihodnost, inovativne kmetijske in živilske tehnologije, odlične pridelke, prehrano, vina in mednarodno sodelovanje.

Vodilni domači in tuji proizvajalci

Vodilni domači in tuji proizvajalci

NAJPRODORNEJŠI PONUDNIKI IZ VSEH KONTINENTOV IN DRŽAVA PARTNERICA BOLGARIJA

Prepoznavni domači in tuji razstavljavci bodo ponujali najnovejšo tehnologijo in vodilne svetovne blagovne znamke kmetijske ter gozdarske mehanizacije in opreme, semena, sadike, sredstva za prehrano in nego živali in rastlin, opremo za gastronomijo. V pokušnjo bodo odlični pridelki in prehranski izdelki slovenske živilsko predelovalne industrije in dopolnilne dejavnosti kmetij ter vina. Bogat bo program izdelkov za koriščenje obnovljivih virov energije ter opreme za urejanje vrtov in okolice bivališč. Sejemska država partnerica Bolgarija bo med drugim predstavila sladke in slane jedi iz ekološko pridelanega sadja, oreščkov in zelenjave, vina, svoje svetovno znano rožno olje ter druga organsko pridelana olja in esence, naravno kozmetiko, zelišča in turizem.

Svet čebel

Svet čebel

NOVOSTI IZ ČEBELJEGA IN INSTITUCIONALNEGA SVETA

Sejem se bo ponašal z novo pridobitvijo, paviljonom Čebelji svet. V njem bodo lahko obiskovalci s pomočjo virtualnih VR-očal spoznali svet čebel, spoznavali lepote Slovenije s perspektive čebele, se poglobili v skrivnosti čebeljega življenja in slovenskega čebelarstva.

V družbi živali

V družbi živali

SEJEM BO ŽIV!

Najboljše tradicije in nove prakse bodo oživljale strokovne predstavitve govedoreje, konjereje, prašičereje, reje drobnice ter avtohtonih pasem domačih živali. Maneža bo vsak dan prizorišče atraktivnih revij. Vabile bodo tudi razstave malih živali, rib v ribniku in Vrtec malih živali za najmlajše.

Nasveti v vzorčnih vrtovih

Nasveti v vzorčnih vrtovih

OAZE BLAGOSTANJA

S praktičnimi nasveti, vodenimi ogledi, delavnicami in različnimi dejavnostmi za otroke bodo postregli vrt poljščin, vrtnin in zelišč biotehniške šole Rakičan, Ekološki poligon zeleni dragulji Zveze društev ekoloških kmetov Slovenije, Permakulturno-biodinamičen vrt z ekološko hiško iz slamnatih bal Društva za permakulturo Slovenije v sodelovanju s semenarsko hišo Amarant in Gozdno-parkovni nasad Zavoda za gozdove Slovenije. Tu sta tudi nasad starih sort jablan in trt, razširjenih v Sloveniji in vzorčni čebelnjak z nasadom medovitih rastlin. Kozolec podnebnih ciljev vabi v Povezovalnico z različnimi srečanji in delavnicami na temo trajnostne pridelave, rokodelstva, krožnega gospodarstva in uresničevanja podnebnih ciljev OZN.

Strokovno in poslovno

Strokovno in poslovno

TEHTNI STROKOVNI IN POSLOVNI DOGODKI

Agro bodo spremljali številni strokovni posveti, predavanja in okrogle mize na aktualne tematike.

John Deere tekmovanje v vlečenju vrvi za najmočnejše slovenske fante

John Deere tekmovanje v vlečenju vrvi za najmočnejše slovenske fante

PRIJATELJSKO DRUŽENJE S POSLANSTVOM

Odvili se bodo državno sekaško tekmovanje lastnikov gozdov, kronanje Medene kraljice Slovenije, tekmovanje v plesanju polke, ples maskot, prikaz vodenja teličkov s strani najmlajših rejcev, srečanje starodobnih traktorjev Steyr, tekma vinske reprezentance Slovenije, John Deere tekmovanje v vlečenju vrvi za najmočnejše slovenske fante in številna stanovska srečanja. Obiskovalci bodo lahko uživali v vodenih pokušnjah vin z jubilejnega, 50. ocenjevanja Vino Slovenija Gornja Radgona 2024 s Sanjo Ferjančič, Vinsko kraljico Slovenije 2024. Otroci se bodo še posebej zabavali in učili v Vrtcu malih živali in ustvarjalnih delavnicah ter se kratkočasili v lunaparku in na napihljivih igralih. Prav vse pa bo navdušila pestra in slastna kulinarična ponudba.

Vrhunski slovenski ponudniki

Vrhunski slovenski ponudniki

Podeljena bodo priznanja za kakovost, preverjeno na strokovnih ocenjevanjih pod okriljem sejma agra. mnoge izmed nagrajenih izdelkov bo mogoče tudi poskusiti.

FOTO: Sejem Agra, 62.-ič tradicionalno svež!

VABI VAS DNEVNO SVEŽ PROGRAM STROKOVNEGA IN DRUŽABNEGA DOGAJANJA

Vljudno vabljeni tudi s spletno ceno vstopnice za samo 7,00€!

www.sejem-agra.si

Oglasno sporočilo

‹ nazaj

Galerija (21)

Agrine trznice domacih pridelkov in izdelkov
Cebelji svet
Domace dobrote
Drzava partnerica lani Indija, letos Bolgarija
Drzavno sekasko tekmovanje
John Deere tekmovanje v vlecenju vrvi za najmocnejse slovenske fante
Kmetijska in gozdarska tehnika
Nasveti v vzorcnih vrtovih
Nazdravimo 50 jubileju Vino Slovenija
Permakultura tudi za najmlajse
Predstavitve sportnega konjenistva
Predstavitve tujih regij in drzav
@@@Predstavitve_v_manezi
Sejem__ki_se_ga_veselimo
Strokovni_dogodki
Svet_cebel
Tekmovanje_v_plesanju_polke
Vodilni_domaci_in_tuji_proizvajalci
Vrhunski_slovenski_in_tuji_ponudniki
V_druzbi_zivali
_logo

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava