kultura

Kino na trgu se vrača v Novo mesto

13.8.2024 | 07:00 | M. K.

Novo mesto - Zavod Situla in Mestna občina Novo mesto v avgustu vabita na ogled filmov v Kino na trgu, ki se bo šesto leto zapored dogajal v centru dolenjske prestolnice.

Foto: arhiv Zavoda Situla

Foto: arhiv Zavoda Situla

Tudi v letošnjem letu so pripravili štiri projekcije. Festival bo v četrtek, 15. avgusta odprla celovečerna igrana komedija, ki je bila snemana v Sloveniji in Severni Makedoniji, Dedek gre na jug, v kateri igra glavno vlogo Boris Cavazza.

V petek bo na vrsti komedija in prvi igrani film o Barbie, ki je prejel osem nominacij za oskarja. Režiserka Greta Gerwig je, če sodimo po odzivih, izpolnila visoka pričakovanja, saj je bila evforija ob izidu velika.

Sobota je rezervirana predvsem za najmlajše, saj se bo predvajal družinski animiran film The Bad Guys – Barabe. To bo priložnost za ogled filma še pred izidom drugega dela, ki je napovedan za prihodnje leto.

Zadnji dan je rezerviran za film Novomeščana Nejca Gazvodo Izlet. Film je bil posnet na slovenski obali v 14. dneh s fotoaparatom, brez umetne svetlobe, počasnih posnetkov ali drugih učinkov. Film je na filmskem festivalu v Sarajevu, kjer se je uvrstil v tekmovalni program, doživel svetovno premiero in bil izjemno dobro sprejet. Prejel je odlične kritike v priznanih tujih revijah Screen International, Variety in Cineuropi. Do sedaj je bil Izlet prikazan že na več kot 15. tekmovalnih festivalih v tujini, številne nagrade pa je prejel tudi na slovenskih tleh. Odlično vzdušje v filmu pa pričarajo domači igralci najvišjega kova, so v vabilu na festival še zapisali njegovi organizatorji.

Vse projekcije, ki se začno ob 20.30 uri, so za gledalce brez vstopnine.

Kino na trgu se vrača v Novo mesto

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava