šport

Jan Pancar v znaku številke 14

21.7.2024 | 18:30 | I. V.

Loket/Čatež pod Zaplazom - Najboljši dolenjski motokrosist Jan Pancar s Čateža pod Zaplazom si je na dirki svetovnega prvenstva razreda MXGP v češkem Loketu, ki jo je dobil Slovenec Tim Gajser, privozil 14. mesto, zanimivo pa je, da je bilo s to številko povezano skoraj vse, kar se mu je zgodilo na Češkem.

Jan Pancar (Foto: arhiv AMZS)

Jan Pancar (Foto: arhiv AMZS)

V kvalifikacijah je bil sicer 15., potem pa je v prvi vožnji po dobrem startu nekaj mest izgubil in vožnjo končal na 14. mestu. Podobno je bilo v drugi, ko je bil sprva deseti, na koncu pa spet 14., kar je bila tudi njegova končna uvrstitev na dirki, na kateri je dobil 14 točk za skupni vrstni red svetovnega prvenstva, kjer je po dirki na Češkem na 14. mestu.

Tudi Tim Gajser na tej dirki ni bil nič bolj bolj raznovrsten, a ne preveč, saj je bila pri njem prav tako večina številk enakih. Osvojil je 1. mesto v kvalifikacijah, v prvi vožnji je bil tretji, v drugi pa je spet osvojil 1. mesto in bil tako prvi v skupnem vrstnem redu dirke, na 1. mestu pa je tudi v skupnem vrstnem redu prvenstva. Le točk je dobil več kot 1.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava