šport

Perspektivna domačina sklenila prvi pogodbi

15.7.2024 | 08:30 | M. K.
Foto: RK Trimo Trebnje

Trebnje - Prvi pogodbi s trebanjskimi levi sta sklenila perspektivna domačina, in sicer Matevž Pikelj ter kadetski reprezentant Aleksander Smolič. RK Trimo Trebnje s priključitvijo domačinov k prvi ekipi nadaljuje uspešno klubsko politiko, sporočajo iz kluba.

Matevž Pikelj je začel z igranjem rokometa v sezoni 2015/2016. Skozi kariero je treniral pod vodstvom Alojza Radlja, Marka Radlja, Urha Brane, Uroša Udoviča, Tima Butkovca, Romana Šavriča, Bratislava Stojmenovića in nazadnje Romana Zarabca. Zadnja leta je predstavljal pomembno vlogo v mladinski ekipi, v minuli sezoni je bil celo drugi strelec ekipe (20 tekem, 90 zadetkov). Klub v njem vidi potencial za prihodnost, so sporočili iz Trebnjega.

Matevž Pikelj: »V ponos mi je, da bom v naslednji sezoni zastopal barve domačega kluba, kjer sem naredil svoje prve rokometne korake. Čaka nas zanimiva sezona, zato se že veselim igranja za člansko ekipo.«

Matevž Pikelj

Matevž Pikelj

Osemnajstletni Aleksander Smolič je za klub prvič zaigral v sezoni 2016/2017, v minuli sezoni pa je veljal za nosilca mladinske ekipe in se z njo uvrstil med prvoligaško elito. Prav tako je med člansko konkurenco debitiral na tekmi proti ŠRD Škofljici, skupno pa ob štirih tekmah dosegel prav toliko zadetkov. Medtem ko se njegov starejši brat David z mladinsko reprezentanco pripravlja na evropsko prvenstvo v Celju, pa Aleksandra v ponedeljek (15. julija) čaka začetek priprav s kadetsko izbrano vrsto na turnir stare celine, ki bo med 7. in 18. avgustom potekal v Podgorici (Črna Gora).

Aleksander Smolič: »Vesel sem, da je klub v meni prepoznal potencial. Podpis prve pogodbe je posledica dobrega dela in večletnega truda, zato bom še naprej maksimalno garal za uspeh na parketu.«

Aleksander Smolič

Aleksander Smolič

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava