bela krajina

S ponedeljkom zaprto parkirišče v Ajdovem zrnu

8.7.2024 | 08:50 | M. K.

Črnomelj - Parkiranje v Ajdovem zrnu v Črnomlju predvidoma od danes do nadaljnjega ne bo možno. S ponedeljkom se namreč začenjajo dela v zvezi z ureditvijo Ajdovega zrna, kot je predvideno v projektu Po poteh skrivnostnega obiskovalca. Dela bodo predvidoma potekala do konca letošnjega avgusta. Poleg zaprtega parkirišča bo občasno delno zaprta tudi Ulica Pod lipo, so sporočili s črnomaljske občine.

Ajdovo zrno (Foto: Občina Črnomelj)

Ajdovo zrno (Foto: Občina Črnomelj)

V Ajdovem zrnu je predvidena ureditev parkirišča za avtomobile ter prodajnega prostora z nadstrešnico in stojnicami lokalnih ponudnikov (lokalno pridelana hrana, izdelki domače obrti …). Nameščena bosta dva prodajna avtomata z lokalnimi izdelki, ki bosta tako turistom kot lokalnemu prebivalstvu časovno neomejeno na voljo. Tam bodo tudi polnilnica za električna kolesa, dve polnilni postaji za električne avtomobile, pitnik, klopi, urejene zelene površine ter druga urbana oprema.

Župan občine Črnomelj Andrej Kavšek je pogodbo za ureditev Ajdovega zrna v vrednosti 157 tisoč evrov podpisal maja letos s predsednikom uprave družbe CGP Martinom Gosenco. Investicijo sofinancira ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport v okviru Načrta za okrevanje in odpornost.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava