dolenjska

Šentjernejčani so prestrašeni

5.7.2024 | 14:00 | L. Markelj

Šentjernej - Skupina mladoletnih Romov – dve dekleti in fant – na parkiriščih v Šentjerneju izsiljuje voznike, nasilno odpira vrata avtomobilov in pregleduje notranjost ter onemogoča speljevanje vozila, od voznikov nasilno in z grožnjami zahteva denar. Mnoge ženske si brez spremstva moških ne upajo več same v trgovino, banko, cerkev, ravno tako ne starejši in otroci.

V Šentjerneju si menda mnogi, zlasti ženske, ne upajo več same v trgovino, zlasti starejše, saj se bojijo nadlegovanja Romov. (Foto: L. M.)

V Šentjerneju si menda mnogi, zlasti ženske, ne upajo več same v trgovino, zlasti starejše, saj se bojijo nadlegovanja Romov. (Foto: L. M.)

Tako na vse slabšo varnostno situacijo v občini Šentjernej z anonimnim pismom, naslovljenim na župana Občine Šentjernej, Policijsko postajo Šentjernej in na svetnika Aleša Trbanca (SDS) opozarjajo »prestrašeni občani«, ki prosijo za ukrepanje in pomoč. Naslovnike pozivajo, da naj imajo parkirišča bolj pod nadzorom, da naj romske otroke pošiljajo domov, »saj parkirišča niso otroška igrišča in hkrati prostor za izsiljevanje nič hudega slutečih ljudi«. Tudi opozorila občanov, da bodo poklicali policijo, ne zaležejo, iz policije se le norčujejo in očitno pri njih nimajo več avtoritete, so med drugim v pismu še zapisali anonimni avtorji.

Občani v anonimnem pismu opozarjajo na dnevna izsiljevanja mladoletnih Romov na parkiriščih pred trgovinami, za banko, zdravstvenim domom, na pokopališču … – Izredne seje OS o varnostni problematiki ne bo, ampak jeseni poglobljena razprava z gosti – Kako zagotoviti več varnosti?

Celoten članek lahko preberete v elektronski obliki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentarji (5)

8d nazaj 2 (2) (0)Ocenirim 
Potrebna je psihološka obdelava PENDRIK kateri se stegne in skrči
8d nazajOcenidelec 
To kar počnejo je čista predrznost, vzvišenost in občutek nadvladja ter nedotakljivosti. Ne rečem, da to počnejo, ker so popolnoma obubožani in sestradani. Ampak to počnejo z vidika strahospoštovanja in nadvlade, za kar pa ni nobenega opravičila. Čakajmo, da se lotijo idealne osebe, ki jim bo pokazala kje jim je mesto.
8d nazaj 2 (2) (0)OceniFelix 
Torej župan nima časa sklicati izredno sejo OS? Kot tudi nima časa obiskati starejše jubilante,ki praznujejo 80,90 ali še več let. A je morda to sporočilo,naj se ljudje sami organizirajo in uredijo s cigosi? Tudi prav,samo da ne bo potem kakšen jok in stok,ker ko bo,in zagotovo bo exaliralo,se bo težko ustavilo☝️
8d nazajOcenitoto 
kje sedaj pokljuki in izjava da policija obvladuje situacijo, policija obvladuje K:::C
8d nazajOceniNevernik 
Župan kot vedno ne bo naredil nič. On raje grozi in se petelini pred navadnimi smrtniki-delovnimi domačini. Cigani so njegovi volilci, verjetno jih bo še nagradil za omenjeno početje.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava