šport

Klara Lukan gre na olimpijske igre

3.7.2024 | 10:00 | STA

Ljubljana - Sedmerica slovenskih atletinj in atletov je že potrjenih za nastop na olimpijskih igrah v Parizu. Četverica na čelu z evropskim prvakom in svetovnim podprvakom Kristjanom Čehom je izpolnila mednarodne norme, trojica pa se je uvrstila prek lestvice Svetovne atletike, ki je potrdila nastope, v slednji je tudi Šentjernejčanka Klara Lukan.

Foto: arhiv; Peter Kastelic / AZS

Foto: arhiv; Peter Kastelic / AZS

Norme so poleg Čeha v metu diska izpolnili Matic Ian Guček na 400 m ovire, Tina Šutej v skoku s palico, Anita Horvat v teku na 800 m, pa tudi Maruša Mišmaš Zrimšek na 3000 m zapreke, vendar slednja zaradi poškodbe ne bo odšla na OI.

Potrditve za nastope so glede na uvrstitve na svetovni lestvici dobile še Neja Filipič v troskoku, Lia Apostolovski v skoku v višino ter Klara Lukan v teku na 5000 m.

Atletska zveza Slovenije (AZS) mora do 4. julija poslati prijave, na osnovi katerih bo Svetovna atletika naredila končni seznam udeležencev in potem bo predvidoma 7. julija jasno, če se bo še kdo izmed slovenskih atletov ali atletinj priboril nastop na OI prek svetovne lestvice.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava