posavje

Drago aparaturo bodo kupili sami

26.6.2024 | 10:30 | M. Luzar

Brežice - Splošna bolnišnica Brežice je v letošnjem finančnem načrtu predvidela nakup aparature za preiskave z magnetno resonanco z lastnim denarjem, potem ko je konec lanskega leta ugotovila, da ji te naprave država kljub napovedi ne bo kupila.

Anica Hribar, direktorica Splošne bolnišnice Brežice (Foto: M. L.)

Anica Hribar, direktorica Splošne bolnišnice Brežice (Foto: M. L.)

Bolnišnica ima za nakup dovolj lastnega denarja. Zdaj si prizadeva, da bi država opredelila z ustrezno uredbo brežiško bolnišnico kot izvajalko preiskav z magnetno resonanco za bolnike z napotnicami. »Ker naša bolnišnica še ne opravlja te storitve, moramo biti najprej v uredbi opredeljeni kot izvajalec storitve, potem lahko z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije sklenemo pogodbo o financiranju programa,« pravi direktorica Splošne bolnišnice Brežice Anica Hribar. Ali bodo v tej ustanovi lahko opravljali magnetno diagnostiko tudi za zunanje bolnike, je še vprašanje.

Bolnišnica bi lahko imela že v juliju izbranega dobavitelja, če ne bo zapletov. »Potem imamo približno štiri mesece časa za ureditev prostorov, napravo pa bi lahko začeli uporabljati proti koncu leta,« ocenjuje direktorica.

Splošna bolnišnica Brežice v letošnjem finančnem načrtu predvidela nakup aparature za magnetno resonanco z lastnim denarjem – Za preglede z napotnico bodo morali najprej dobiti program – Ena od dveh splošnih bolnišnic brez magnetne resonance – Podaljšuje se ležalna doba

Celoten članek lahko preberete v elektronski obliki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava